Ruoškime save pavasariui

Artėjant pavasariui derėtų savo kūną ruošti artėjantiems klimato pokyčiams. Į ką derėtų atkreipti dėmesį?
…plaukams atsigauti reiks laiko
Vėjas, sniegas ir temperatūrų kaita plaukams yra sunkus žiemos išbandymas. Todėl nieko keista, kad po žiemos kone kas antra moteris skundžiasi, jog jos plaukai nebe tokie blizgūs ar švelnūs.

 

Patyrusios kirpėjos pataria – jei plaukų galiukai labai pakenkti, pavasarį juos teks nukirpti. Tačiau daugeliu atvejų galima išsirinkti specialius gydomuosius produktus: aliejukus, kremus, kaukes – jie plaukus atstato. Tiesa, nereikia pamiršti, kad atsigauti plaukams prireiks laiko, todėl įsigytas priemones rekomenduojama reguliariai naudoti mažiausiai mėnesį.

 

Pavasarį naudinga pavartoti maisto papildų, skirtų odai, plaukams ir nagams stiprinti, atstatyti. Tačiau prieš tai vertėtų pasitarti su gydytoju.

…odą drėkiname tik naktį

Drėkinamasis kremas – naktį, maitinamasis – dieną. Šią taisyklę reikia prisiminti ir pavasarį, kol oras lauke dar nepakankamai sušilo. Ir tinka jis tiek veidui, tiek rankoms.

 

Alkoholio turinti kosmetika išsausėjusią, pleiskanojančią ir tempiančią veido odą gali dar labiau išsausinti, sudirginti. Be to, po žiemos oda ir taip būna suerzinta, todėl patartina rinktis jautriai odai pritaikytą kosmetiką, ypač veidui. Rankoms po žiemos geriausia naudoti regeneruojančius aliejais prisotintus produktus, kurie pasižymi ir antioksidaciniu, odos senėjimą lėtinančiu poveikiu. Prioritetus reikia teikti kosmetikai, kurioje yra kuo daugiau natūralių aliejų ir ekstraktų.

…ryškiaspalvis manikiūras

Visą šaltąjį sezoną moterys ir merginos buvo apsėstos juodo nagų lako manija. Atėjus pavasariui, jį padėsime į šalį. Reikia spalvų!
2011 metų pavasarį ir vasarą populiariausias bus pastelinių spalvų nagų lakas bei įvairios mėnulio manikiūro variacijos.

 

Vakarėliams siūloma nagus lakuoti blizgiu arba ryškiu nagų laku, o dieną – ramiais, į akis nekrintančiais tonais. Itin populiarus bus kūno spalvos nagų lakas, tinkantis bet kokia proga ir prie bet kokio drabužių derinio.

 

Dar viena populiari tendencija – nagus lakuoti skirtingomis pastelinėmis spalvomis. Ta pačia spalva lai lieka nulakuoti mažasis pirštas ir nykštys.
Dievinančioms nagų dailę šį pavasarį siūloma rinktis “lengvus” ornamentus.

 

{balsas2}