M. Kumpys: mano šuolis – dievo dovana

192 cm ūgio puolėjas Modestas Kumpys prie „Mažeikių“ ekipos prisijungė tik po Naujųjų metų, tačiau 19-metis krepšininkas jau ne kartą sirgalius džiugino savo sėkmingu žaidimu bei galingais dėjimais.


Iš Klaipėdos „Neptūno“ iki sezono galo paskolintas krepšininkais maloniai papasakojo apie save „Mažeikių“ komandos tinkalpiui.

Interviu su M.Kumpiu:

Mažeikiuose esi jau pakankamai laiko ir turėjai pažinti miestą. Koks įspūdis? Ko labiausiai trūksta Mažeikiuose?

Mažeikiai – jaukus miestas. Mano nuomone, miestui labiausiai trūksta sporto bazių, o daugiau sportuojančiam žmogui visko pakanka.

Ar nebuvo sunku apsispręsti palikti „Neptūną“ ir iki sezono galo persikelti į žemesnėje lygoje rungtyniaujančius „Mažeikius“? Ar dabar nesigaili, kad persikėlei?

Apsispręsti išties nebuvo sunku. Dėl savo pasirinkimo tikrai nesigailiu.

Kol kas krepšininko karjeroje dedi vienus pirmųjų žingsnių. Kaip ir daugelis jaunų žaidėjų svajoji žaisti NBA, ar tavo tikslai kitokie?

Prieš miegą pasvajoju apie NBA (šypsosi). Keliu sau aukščiausius tikslus.

Apibūdink save kaip krepšininką.

Nebijau sunkaus darbo, esu greitas, šoklus, suprantu žaidimą. Žinoma yra erdvės tobulėjimui.

Kokia tavo tokio galingo šuolio paslaptis?

Mano šuolis – dievo dovana (šypsosi).

Galbūt turi krepšininką idealą?

Idealo neturiu, tačiau turiu kelis mėgstamus krepšininkus, tokius kaip Michaelas Jordanas, Dwayne‘as Wade‘as, Derrickas Rose‘as, Kobe Bryantas ar LeBronas Jamesas.

„Mažeikių“ komanda, nekaip pradėjusi sezoną, dabar yra viena realiausių pretendenčių dalyvauti NKL finaliniame ketverte. Kokie tikslai keliami komandai?

Komandos tikslai yra vieni iš aukščiausių ir man tai yra labai malonu. Mes, žaidėjai, kiekvienose rungtynėse stengiamės kovoti iš visų jėgų ir tik dėl pergalės.

Ateinantys du savaitgaliai bus itin sudėtingi („Mažeikiai“ rungtyniaus su „Meresta“, „KK Radviliškiu“ ir du kartus su „Pieno žvaigždėmis“). Ar nepristigs jėgų kovojant su stipriausiomis lygos komandomis dvi savaites iš eilės?

Manau, kad jėgų turėtų užtekti. Komanda sukomplektuota puikiai, komandos mikroklimatas geras.

 

{kk}