Kodėl šiuolaikinių moterų krūtys – didžiausios istorijoje?

Neseniai Didžiojoje Britanijoje pristatyti didžiausios pasaulyje liemenėlės modeliai, kurie, artėjant 2011 m. pavasariui, pasklis po pasaulio parduotuves.

„L“ dydžio liemenėlės – šiuo metu pačios didžiausios. Prieš porą metų buvo galima įsigyti tik „KK“ dydžio liemenėles, kurių paklausa buvo itin didelė. Vis tik moterys visame pasaulyje skundėsi, kad šios liemenėlės yra per mažos ir neretai veržia krūtis ar pečius.

Apatinių drabužių „Bravissimo“ kūrėjai teigė per porą metų sulaukę net poros tūkstančių moterų prašymų kurti didesnius liemenėlių modelius. Tai ir paskatino kompaniją išleisti „L“ dydžio apatinių liniją.

Didžiojoje Britanijoje mokslininkai ir medikai tiria priežastis, kodėl per trumpą laiką moterų krūtinių apimtys taip drastiškai pakito. Nuolatinis krūtų didėjimas pastebimas visame pasaulyje. „Moterų krūtys darosi vis didesnės, vis jaunesnės merginos renkasi dideles liemenėles, ir tai – ne tik plastinių operacijų populiarumo rezultatas“, – sakė „Bravissimo“ kompanijos atstovė Anna Prince.

Profesorius Michaelas Baumas teigė, kad viena didžiausių, tačiau ne vienintelė, moterų krūtų didėjimo priežasčių – riebalų kaupimasis kūne. „Maisto porcijos didėja, riebalų moterys suvartoja vis daugiau. Nutukimas tampa epidemija, tad nenuostabu, kad didėja ir moterų krūtys. Moterų kūnas kaupia riebalus ties krūtimis ir ties klubais, tad riebalų kaupimasis ir sukelia liemenėlių dydžių didėjimą“, – aiškino profesorius.

Tačiau nesveika mityba, alkoholio vartojimas ir mažas judėjimas – tik viena medalio pusė, teigė daktarė Marilyn Glenville.

Medikė sakė, kad ne riebalai, tačiau šiuolaikiniai medikamentai, kuriuos vartoja didelė dalis moterų, didina estrogeno koncentraciją kraujyje, todėl tai lemia krūtų didėjimą.

„Moterys ne tik perka medikamentus, kuriuose yra cheminio estrogeno, moteriško hormono, kuris keičia moters formas ovuliacijos ir brendimo metu, tačiau ir vartoja kontraceptines tabletes, kurios pakeičia hormonų balansą organizme. Moterys, siekdamos gražios ir sveikos krūtinės, vartoja preparatus su estrogenu, gerai nežinodamos, kaip šis cheminis darinys gali pakeisti jų kūnus.

Tyrimų nėra atlikta daug, tad iki šiol nežinoma, kaip kartas pakeis kontraceptinės piliulės ir hormoniniai preparatai. Hormonų kaita skatina vystytis moters lyties organus. Ne vienai moteriai padidėja krūtinė net keliais dydžiais. Moterys gimdo vis vėliau, trumpiau maitina kūdikius, tad krūtys nesudegina riebalų, susikaupusių ant krūtų, o hormonų disbalansas organizme reguliuojamas vėlgi hormoniniais vaistais“, – pasakojo moteris.

Medikė teigė, kad šiuolaikinis gyvenimo tempas didėja, mergaitės bręsta vis anksčiau, vis ilgiau stengiasi išlaikyti savo grožį, plastinės opracijos – taip pat ne paskutinė priežastis, kodėl didėja moterų krūtys. Mada ir reklamos formuoja krūtingos, tačiau lieknos moters įvaizdį, tampa madinga savo seksualumą demonstruoti, ryškinant krūtis.

Masinis plastinių operacijų populiarumas net jaunas moteris skatina pasididinti krūtis iki itin iškilių gabaritų.

Anot medikės Marilyn Glenville, užterštumas – taip pat viena priežasčių, kuri keičia žmogaus kūną. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad vyrai tampa vis mažiau vaisingi, moterų vaisingumo rodikliai taip pat menksta, nors kūnas atrodo iš pirmo žvilgsnio sveikesnis ir vaisingesnis.

„Būtina paminėti, kad itin daug mūsų vartojamo maisto taip pat sukurta, naudojant hormoninius preparatus. Bene visas pienas, kuris atkeliauja į parduotuves, o vėliau ant mūsų stalų, yra gautas, melžiant besilaukiančias karves. Vadinasi, piene itin daug moteriškojo hormono. Nors jis ir nežmogiškos kilmės, vaisingumą keliančios medžiagos lieka moterų kūnuose. Tai taip pat gali sukelti lytinių hormonų perteklių organizme, kuris sukelia ankstyvą brendimą ir itin išryškina seksualines moters zonas“, – teigė medikė.

Tad moterų krūtys, anot mokslininkų, didėja, atsižvelgiant į gausybę veiksnių, kurių svarbiausias – greitas gyvenimo tempas ir nesveikas gyvenimo būdas.

 

{alfa2}