Vėl telefoninis sukčius!

Šiuo metu per televiziją „Roventa“ yra transliuojama žinutė, kurios tekstas yra: „Reikalingas žmogus slaugyti senyvo amžiaus žmogų“ ir nurodytas telefono Nr. 860259470. Paskambinus šiuo telefono numeriu Jums bus suteikta informacija apie darbo pobūdį bei paklausiama ar turite sąskaitą SEB banke ir, kad būtina elektroninė bankininkystė

Sukčius pasako pasirengęs tuoj pat sumokėti dalį atlyginimo, todėl paprašo banko sąskaitos ir elektroninės bankininkystės duomenų.

 

Mažeikių rajono policijos komisariatas įspėja gyventojus būti ypač budriems ir neatskleisti informacijos, susijusios su konfidencialiais asmens elektroninės bankininkystės duomenimis ir primena, kad konfidenciali informacija yra atpažinimo kodas, slaptažodis, 24 slaptažodžiai kortelėje, sąskaitų numeriai.

 

Tai pagrindiniai duomenų komponentai, reikalingi naudotis pinigais, esančiais asmens sąskaitoje (kortelėje).

 

Kilus įtarimui, kad susidūrėte su sukčiumi, nevykdykite jo prašymų, o nedelsdami skambinkite į policiją numeriu 112 arba 02.

 

Išgirdę skelbimą, perspėkite giminaičius, artimuosius, kaimynus, ypač tuos, kurie šiuo metu ieško darbo, apie tokio pobūdžio telefoninių sukčių skambučius, apie tai pasikalbėkite ir su vaikais, kad jie netikėtų nepažįstamų žmonių telefonu pateikiama informacija.

 

Mažeikių rajono policijos komisariato informacija

 

{parasas}