Tarologo prognozė 2011: Lietuva išbris iš ekonominės krizės

Metų sandūroje dažnai ne tik apmąstomi įsimintiniausi praėjusių metų įvykiai, bet ir bandoma nuspėti, kokie galėtų būti ateinantys metai, kokių džiaugsmų ir rūpesčių jie žada.
 Balsas.lt konferencijoje viešėjęs tarologas Leopoldas Malinauskas prognozavo, ką 2011-ieji atneš Lietuvai. „Ateitis jau yra įvykusi ir tai, apie ką šiandien kalbėsimės, ateityje jau yra įvykę. Nebūtų jokio ateities spėjimo, jei įvykai nebūtų susigulėję ateityje“, – kalbėjo tarologas.

Tarologas pastebėjo, kad prieš kelis dešimtmečius Lietuva turėjo aiškų norą išlikti, o šiuo metu tauta yra susiskaldžiusi ir šią tendenciją mūsų dienomis įžvelgti sunkoka. Kalbėdamas apie tai, kas laukia Lietuvos ir jos žmonių ateinančiais metais, jis sakė: „Pirmoji sausio pusė atrodo liūdnai, gali būti, kad pinigai išleisti šventėms, kiti dar negauti ir todėl kankins savotiškas galvos skausmas. Antroji mėnesio pusė bus darbingesnė, tad tikėtina, kad jausis didesnė paskata dirbti ir uždirbti, bet tai normalu, juk gyventi iš kažko reikia.“

Vasaris  žada netikėtumų: „Nutiks kažkas nelaukto, kurtinančio. Ši naujiena pasklis iš Lietuvos į pasaulį. Tai gali būti su energetika susiję dalykai, gal teks laidoti idėją apie elektrinės statybas. Šis įvykis tam tikra prasme bus išblaivinantis, žmonių nuomonės susimaišys, visuomenė susiskaldys“, – kalbėjo L. Malinauskas.

„Kovas  bus ne koks, žmonės eis tik į darbą ir namo, tai bus tarsi gyvenimas vamzdyje laukiant, kol dienos ims šviesėti. Balandis ir gegužė  žada finansines reformas, bet tai nebus bandymas atsisakyti lito, veikiau pinigų grąžinimas, perskirstymas. Kuo daugiau šviesos ir pavasarinės šilumos, tuo daugiau bus ir tikėjimo, kad išgyvenome sunkų laiką. Paskutiniai trys pirmo pusmečio mėnesiai – balandis, gegužė ir birželis – nužymėti pastangomis padaryti ką nors dėl visuomenės gerovės, kurios atneš pozityvų rezultatą“, – kalbėjo L. Malinauskas.

Pasak tarologo, liepos  pradžioje taip pat nelaukia jokie netikėtumai, tai tarsi atostogų metas ir jokių dramų ar nuopuolių tikėtis neverta. „Kažin, ar liepa, rugpjūtis ir rugsėjis galėtų būti kuo nors neramūs. Visuomenės nuotaikos  pasikeis rugsėjo antroje pusėje. Šie pokyčiai gali būti susiję su šeima: gali būti nepatenkintos esama situacija mamos, vaikų darželių auklėtojos, mokytojos.“

Pasak L. Malinausko, visuomenėje kilęs nepasitenkinimas ir teisybės paieškos gali būti susijusios su šeimos vertybėmis, pragyvenimo ir kitais klausimais, o spalis ir lapkritis bus savotiškas pasirinkimo laikotarpis: „Šiuo laiku galimas valdžios perrinkimas – gali būti premjero, bet gali būti ir viso Seimo“, – kalbėjo tarologas.

„Būtų gerai, kad valdžia postus paliktų išmintingai ir nebūtų nueita į asmeniškumus bei nereiktų jaunuoliams krapštyti iš grindinio akmenų. Lapkričio ir gruodžio sandūroje gali vėl pasitaikyti neišmintingų žingsnių bei bandymų susitvarkyti su kitaip galvojančiais ir kitaip besielgiančiais“, – sakė L. Malinauskas.

Pašnekovo teigimu, 2012-uosius pasitiksime su senomis problemomis ir rūpesčiais. „Žinoma, kiti metai – tai savotiškas išėjimas iš krizės ir suvokimas, kad baisiausia jau praeityje. Nors visi gąsdina, kad atsiris antroji krizės banga, galiu nuraminti, kad tokios neturėtų būti.“

Daugiau apie 2011-ųjų metų spėjimus žiūrėkite vaizdo įraše – čia .
Balsas.lt įspėja, kad burtai, pranašystės ir ateities spėjimai bei kita panašaus pobūdžio informacija nebūtinai yra tiesa ir vertintina kritiškai.

 

{balsas2}