Naudingas susitikimas su partneriais iš Vilniaus universiteto

Lietingą ir vėjuotą lapkričio 23-iosios popietę į Mažeikių Merkelio Račkausko gimnaziją atvyko gausi Vilniaus universiteto dėstytojų ir studentų delegacija. Sukorę nemažą kelią iš Vilniaus į Mažeikius, svečiai geros nuotaikos ne tik neprarado, bet ja dar ir užkrėtė gimnazistus.

 

Senojo universiteto atstovai, trumpai prisistatę, pakvietė mokinius į kabinetus plačiau pasiklausyti apie skirtingus fakultetus. Studentai ir dėstytojai iš chemijos, filosofijos, gamtos mokslų, matematikos ir informatikos, teisės, Kauno humanitarinio ir kitų fakultetų buvo pasirengę atsakyti į visus gimnazistų klausimus.

 

Itin didelio susidomėjimo susilaukė paskaita apie profesijos pasirinkimą, stojimo galimybes. Juk trečiokams ir ketvirtokams bene aktualiausias klausimas: o kur vis dėlto stoti? Šiandieniniame universitetų, kolegijų, įvairiausių studijų programų margumyne išties be galo sunku nepasiklysti, pasirinkti tinkamiausią variantą, nepadaryti klaidos.

 

Po šios paskaitos daugelis mokinių džiaugėsi gavę atsakymus į ilgai kirbėjusius klausimus apie paskolų sistemą, studijas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

 

Ne mažesnio dėmesio susilaukė svečiai ir iš kitų fakultetų. Po susitikimo su partneriais iš Vilniaus universiteto gimnazistai dar ilgai diskutavo, džiaugėsi naudinga patirtimi. Anot mokinių, viena yra kažką paskaitinėti apie studijas šiame universitete, o visai kas kita apie tai išgirsti iš pirmų lūpų.

 

Galime tik pasidžiaugti, kad partnerystė su Vilniaus universitetu tęsiasi, o susitikimai su jo atstovais jau tapo gražia tradicija. Beje, išvykdami svečiai maloniai pakvietė gimnazistus atvykti į atvirų durų dieną universitete, vyksiančią gruodžio 4-ąją. Nuoširdžiai dėkojame Vilniaus universitetui ir laukiame kitų susitikimų!

 

Straipsnio autorius –  Eimantas Abelkis, IVe

 

{parasas}