Šiaulių prostitucijos versle ir mažeikiškė

Tuo įsitikino Šiaulių miesto policijos pareigūnai, interneto tinklalapiuose perskaitę apie žadamą švelnų atpalaiduojantį masažą ir apsilankę keletoje vietų, kuriose jis turėjo būti atliekamas. Vietoje besireklamuojančios simpatiškos panelės jie išvydo nieko bendro su šiuo epitetu neturinčias moteriškos lyties atstoves.

Tad vyrams nerekomenduoja užkibti už televizijos naktinėse programose ir interneto portaluose esančių intriguojančių skelbimų. Skaityti tokius skelbimus ir analizuoti juose pateikiamą informaciją pareigūnai pradėjo nuo spalio vidurio, kai Šiauliuose buvo pradėta vykdyti policinė priemonė „Plaštakė – 2010“. Šios priemonės metu už vertimąsi prostitucija surašyti keturis administracinės teisės pažeidimo protokolai.

Pirmasis Centro policijos nuovados pareigūnų vizitas buvo lapkričio 4 d. į Spindulio g. esantį daugiabutį namą. Ant išnuomoto buto slenksčio juos pasitiko rožiniu permatomu peniuaru vilkinti moteris. Rožinė spalva dominavo ir kambaryje – tokios spalvos užuolaidos dengė jo langus. Stalo, ant kurio būtų daromas masažas, nesimatė, tik ant grindų buvo pamesta keletas čiužinių.

 

Vyrams pradėjus tikslintis, kokias ji atlieka paslaugas, paaiškėjo, kad jos masažas vyksta iki pilno vyriškio atsipalaidavimo. Pasitikslinę, ar ji galinti patenkinti lytinę jų aistrą oraliniu būdu, išgirdo teigiamą atsakymą ir sužinojo, kad visa ši paslauga kainuos 80 litų. 29 metų tris vaikus turinti A. V. buvo nuvežta į policijos nuovadą, už vertimąsi prostitucija jai surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas ir paskirta 300 litų bauda.

Lapkričio 5 d. Centro nuovados pareigūnai sureagavo į kito interneto portalo skelbimą, kuriame 30 metų moteris skelbėsi, jog slaptiems pasimatymams susipažintų su maloniu vyriškiu. Telefoninio pokalbio metu nepažįstamoji iš karto pažadėjo už 80 litų suteikti lytines paslaugas.

 

Trakų gatvėje esančiame, irgi išnuomotame bute pareigūnus pasitiko 34 metų K. B., kuri pareigūnų akiratyje yra jau nuo 2005 metų. Tų metų spalį Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai jai pareiškė įtarimą dėl sąvadavimo prostitucijai. Sąvadautoja skelbraštyje „Express kontaktas“ siūlė gerai apmokamą darbą moterims ir merginoms. Pareigūnai įrodė, kad tas darbas – tai vertimasis prostitucija.

 

Teismas už prostitucijos organizavimą K. B. realios bausmės neskyrė – dvejų metų laisvės atėmimą jis atidėjo dvejiems metams. 2009 metų balandį pareigūnai dėl analogiškos šios moters nusikalstamos veiklos teismui atidavė dar vieną baudžiamąją bylą. K. B. nuo realios bausmės vėl išsisuko – du su puse metų nelaisvės buvo atidėta trejiems metams. Tokios švelnios bausmės moteriai paskirtos neatsitiktinai – ji daugiavaikė mama, turi keturis nepilnamečius vaikus.

Šių metų birželį pareigūnus vėl pasiekė informacija, kad K. B. ir toliau pelnosi iš kitų asmenų prostitucijos. Kur tik ji apsigyvendavo, namo gyventojai pradėdavo skųstis jos keliamomis orgijomis ir ramybės trikdymu. Moteris konspiracijos sumetimais gyvenamąsias vietas kas du mėnesius keisdavo. Sąvadautoja klientų ieškodavo per skelbraštį „Express kontaktas“ ir televizijos naktinių programų pažinčių skelbimuose. Vyrams buvo siūlomas atpalaiduojantis masažas.

 

K. B. atliko administratorės darbą: telefonu registruodavo klientus, juos paskirstydavo prostitutėms. Vieniems klientams paslaugos buvo suteikiamos viename Tilžės g. išnuomotame bute, kitiems – Gytarių g. esančiame viešbutyje. Būtent čia ji buvo sulaikytos su savo seserimi. K. B. į prostitucijos verslą įtraukė ne tik savo 27-erių metų seserį. Pareigūnai turi duomenų, kad moters 16-metė dukra, išaugusi prostitucijos liūne, irgi pradeda užsidirbti iš prostitucijos. Taigi birželio 30 d. dėl sąvadavimo prostitucijai ir pelnymosi iš kito asmens prostitucijos K. B. buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir šiuo metu ji laukia teismo. Tačiau laukdama jo, savo profesijos, kaip matome nemeta.

Kai lapkričio 5 d. Centro policijos nuovados pareigūnai prisistatė, kas esą, moteris prisipažino, kad prieš pietus už vertimąsi prostitucija administracinės teisės pažeidimo protokolą jai jau surašė Pietinės nuovados pareigūnai. Matyt, tikėjosi, kad Lietuvoje kaip Egipte – jei jau vieną kartą tą dieną tave nubaudė, tai antrą kartą už tą patį pažeidimą atsakyti nebeteks. Tačiau Lietuvoje už pakartotinį pažeidimą gresia dar didesnė atsakomybė – nuo 500 iki 1000 litų arba 30 parų administracinis areštas. Ir šįkart nuobaudą skirs jau teismas.

 

Lapkričio 11 d. pareigūnai vyko į pasimatymą su simpatiška brunete į Vytauto g. Šokiruoti moters išvaizdos vyrai simpatijų jai nepajuto. Juodu peniuaru vilkinti ir aukštakulnius mūvinti 32 metų moteris lytinę aistrą patenkinti žadėjo už 60 litų, jei svečias užsibūtų valandą, tada kaina šoktelėtų iki 100, 120 litų. Klientų priėmimo kambarys šįkart nebuvo toks tuščias kaip Spindulio gatvėje.

 

Čia stovėjo ir sofa-lova, ir televizorius ir net keletas erotinio pobūdžio kompaktinių plokštelių ant staliuko mėtėsi. Sulaikytoji 32 metų Ž. B., deklaruoja esanti Mažeikių rajono gyventoja. Už vertimąsi prostitucija jai paskirta 300 litų bauda.

 

{alfa2}