Savaitgalis bus lietingas ir vėjuotas

Lietuvoje toliau vyrauja lapkričiui būdingi orai. Beveik kiekvieną dieną dangus yra debesuotas, protarpiais lyja, stūgauja vėjas. Tokie orai numatomi ir šį savaitgalį.


Iš vakarų Lietuvos link artėja dar vienas gilus ir didelis ciklonas. Šis žemo slėgio sūkurys audras kels ne tik Lietuvoje, bet ir daugelyje vakarų bei centrinės Europos valstybių. Kartu su dargana šalį pasieks ir gana šilta oro masė.

Šiandien, penktadienį, pradedant vakariniais rajonais, ims lyti. Pastoviai stiprės ir pietų, pietvakarių vėjas. Vakare gūsiai pajūryje jau sieks per 20 m/sek. Dieną numatomi 3-8 laipsniai šilumos.

Šeštadienį orai bus debesuoti ir darganoti, lietus liausis tik antroje dienos pusėje. Smarkiausių vėjo gūsių sulauksime šeštadienio naktį bei rytą, ciklono centrui slenkant per centrinę Baltiją. Vėjo gūsiai daug kur sieks per 20 m/sek, pajūryje galimi ir didesni nei 25 m/sek gūsiai. Oro temperatūra naktį kris iki 2-6, dieną laukiama 5-10 laipsnių šilumos.

Sekmadienį kai kur palis, pietvakarių vėjas taip pat bus ramesnis. Oro temperatūra naktį kris iki 3-8, dieną šalį pasieks gana šilta oro masė, oro temperatūra kils iki 7-12 laipsnių šilumos.

Ateinančios savaitės pirmosiomis dienomis orai išliks vidutiniškai šilti ir gana ramūs. Savaitės viduryje prasidės lietus, vėliau ir krituliai. Orai atšals.

 

 

Šaltinis: orai.lt