Mažeikiškei abiturientei prognozuojama ateitis teatro scenoje

William  Somerset Maugham „TEATRAS“ spektaklis pirmą kartą Mažeikių bendruomenei ir miesto svečiams parodytas pavasarį tarptautinei teatro dienai paminėti ir tai šios teatro trupės tradicija, kurios jie laikosi jau tvirtą dešimtmetį.  Aktoriai, kaip tie graikai, kurie tiki, kad poezija – tai Mūzų dovana, o mitai – Mūzų paskelbta tiesa. Pasišaukę TALEIJA (Talija) – komedijos deivę puikiausiai su ja sutaria.

Apie  spektaklio pradžią:  „- Geras žmogus atnešė knygą, kurios pavadinimas negalėjo manęs nesuintriguoti ir romaną beskaitydama supratau, kad tai  medžiaga, kuri pati prašosi išpildoma. Pora mėnesių lengvo šoko ir galiausiai pirmasis skaitymas su aktoriais, kurio metu paaiškėjo – pataikėme į šimtuką. Intriga, teatrinė bacila įnešta, galime tęsti darbą.

 

Norėjosi kuo greičiau žengti pirmuosius kūrybinius žingsnius scenoje, pradėti spręsti scenografijos painiavą ir ieškotis butaforijos, kuri padėtų išpildyti užsibrėžtus aktorinius tikslus.

 

Dramaturginė medžiaga visada leidžia eksperimentuoti, o pasekmių tenka laukti gana ilgai …

 

Premjeros išvakarėse, praėjus generalinių repeticijų nuoboduliui, grįžti namo ir su giliu virpuliu kažkur viduje lauki rytojaus“ (D.Gedvilienė).

 

Taleija  (Talija) mes tarnaujame tau ir sutartį sudarę net su pačia komedijos mūza kuriame meną. Gyvenime kur kas daugiau intrigų, meilės ir džiaugsmo, negu tai ką  tenka aktoriams išgyventi scenoje. Jie tiki tuo ir nori, kad tuo patikėtumėte ir jūs.

 

Apie spektaklį

 

Sėkmingo gyvenimo apsupta aktorė, kurios teatrinė karjera pačiame žydėjime.  Gyvenimas jai  ilgą  laiką  buvo maloningas, bet… Kai nutinka tokie nutikimai, kurių žmogus nepajėgus sustabdyti ir sukontroliuoti, dažniausiai įvyksta stebuklas, o gal…? Niekas nežino ir nerandame paaiškinimo, kodėl ?

 

Noras mylėti, noras kentėti taip artimi  vienas kitam. Priimkite siunčiamas gyvenimo išdaigas ir į jas pažiūrėkite  linksmiau, kiek linksmiau ?,  nuspręskite patys.
Lengvai linksma, koketiškai gundanti vienos moters istorija.

 

Nuskambės  žiūrovų plojimai ir užsidarys uždanga,  tai procesas, kuris  teatro trupės „VISAVI“ aktoriai Barborai Gedvilaitei Mažeikiuose  vyks  paskutinį kartą.

 

Devynerius metus ištikimai  tarnavusi garbingosioms mūzoms: Melpomenei, Talijai, Euterpei, Terpsichorei.    
Gabijos gimnazijos abiturientė, scenoje sukūrusi įspūdingus vaidmenis: miestietė iš Veronos  (pagal W.Shakespeare tragedija “ ROMEO IR DŽULJETA“;  Žuvėdra  (pagal R. Bachą  drama „ŽUVĖDRA“); Žemaitijos kunigaikščio Vykinto  žmona Gendvilė, kunigaikščio Vykinto dukra Gintalė (Juozas Marcinkevičius poema-drama „SAULĖ  IR JOS ŽEMĖ“; teatro aktorė (William Somerset Maugham komedija „TEATRAS“).

 

Teatrinėse improvizacijose, choreografiniuose sprendimuose, nežabotos fantazijos ir pareigos jausmo vedina ji teatro trupei negailėjo nei savęs, nei laiko.

 

Garbingai galiu pasakyti nuoširdus ačiū tau. Ji  tas liaunas, jaunas ir be galo gabus žmogus, kuriuo visados gali pasitikėti  ir neabejoti jos pasiaukojimu.

 

Barbora sukurta scenai,  tuo nė kiek  neabejodami jai sakė garsūs Lietuvos ir kitų šalių režisieriai. Jos puiki intuicija scenoje ir kerintis, ugninis temperamentas leidžia jai pajusti tą nenusakomą jausmą – gyventi ir išgyventi scenoje visa, ką dovanoja jai dieviškosios mūzos. Palaimintoji  nuo gimimo, išdidi ir garbinga, laisva  fantazijose, pakylėta ir apdovanota. Žingeidi, atvira, užsispyrusi ir nepalenkiama. Žmogui būtų perdaug, jai viso permažai…

 

Kai aktorius scenoje realus gyvenimas  tuo metu  netenka  egzistencijos.  Ta akimirka, kai jis įkvėpia scenoje tvyrojančio, tik aktoriams jaučiamo oro …prasideda ….. kažkas, ko negalime apibūdinti, nupiešti ir išpildyti jokiais garsais – manau tai ir yra – MENAS, kurį mums dovanoja mūzos. Norime viskuo pasidalinti su jumis, norime atiduoti jums savojo AŠ dalelytę, pasidalinti teatriniais stebuklais.

 

Spalio 21 d. 19.00 val. Mažeikių kultūros centro mėgėjų teatro trupės „VISAVI“ aktorių spektaklio premjera William Somerset Maugham komedija „TEATRAS“.

 

Straipsnio autorė Daiva Gedvilienė. Kalba netaisyta.

 

{parasas}