Demaskuotas dar vienas naminės fabrikėlis žemaitijoje

 

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Šiaulių rinktinės Mažeikių užkardos ir Telšių apskrities Valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnai sėkmingai realizavo pasieniečių turėtą informaciją dėl galimo neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Šeštadienį Plungės rajone buvo aptikta ne tik kontrabandinių rūkalų, bet ir veikiantis naminės degtinės fabrikėlis.

 


Plungės rajono Jogaudų kaime pareigūnai stebėjo, kaip įtartinas automobilis „Citroen XM“ įsuko į 47-erių metų vietinei gyventojai priklausančią sodybą. Prie tik ką atvykusio automobilio, kurį, kaip vėliau paaiškėjo, vairavo 42ejų metų Vilniaus rajono Sužionių kaimo gyventojas, priėjęs 20-metis sodybos gyventojas iš  bagažinės išėmė kartoninę dėžę ir nunešęs padėjo greta automobilio „Renault Espace“. Pareigūnai, įtarę, kad atgabenti kontrabandiniai rūkalai, atvyko tuo įsitikinti.

 

 

Įtarimai pasitvirtino. „Citroen XM“ automobilio bagažinėje aptikta dėžė ir juodas plastikinis maišas, kuriose buvo 1000 pakelių cigarečių „Saint George Light“ su rusiškomis banderolėmis. „Renault Espace“ salone rasti dar 998 pakeliai cigarečių „Saint George Light“ su rusiškomis banderolėmis.

Pasieniečiams ir mokesčių inspektoriams įtarimų sukėlė sodybos kieme tvyrantis alkoholio kvapas. Įtardami, kad sodybos šeimininkai verčiasi ne tik nelegalia kontrabandinių rūkalų prekyba, bet ir naminės degtinės gamyba, pasieniečiai už maždaug 20 metrų nuo gyvenamojo namo, miškelyje, pastebėjo laužo dūmus.

 

Patikrinus vietovę buvo aptiktas visu pajėgumu veikiantis naminės fabrikėlis bei  625 litrai gelsvo drumsto skysčio, turinčio alkoholio kvapą.

Vilniaus rajono gyventojas po apklausos paleistas. Jam dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo nustatytos tvarkos pažeidimo Mažeikių užkardos operatyvininkai pradėjo administracinę teiseną. Vyrui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų su prekių ir automobilio konfiskavimu.

Nelegalūs rūkalai saugomi VSAT Šiaulių rinktinėje, o naminės degtinės gaminimo įranga perduota Plungės rajono policijos pareigūnams.

 

{balsas2}