Mažeikiuose koncertuos Šiaulių kamerinis orkestras

 

Mažeikių rajono kultūros centras praneša, kad š.m. spalio 5 d. 15 val. Mažeikių kultūros centre (Naftininkų g. 11) vyks Šiaulių kamerinio orkestro ir solistų koncertas mokytojams „Tango istorija“.

Šiaulių kamerinis orkestras įkurtas 1989 m. iš iki tol gyvavusio Liaudies simfoninio orkestro. Jame groja artistai, dauguma mokęsi Šiaulių konservatorijoje, o dabar dirbantys miesto ir apskrities muzikos mokyklose mokytojais ir dėstytojais.

 

Per metus orkestras vidutiniškai surengia per dvidešimt koncertų, kuriuose gausu įvairių žanrų ir epochų kūrinių, tačiau vyrauja klasika ir barokas.

Didžiosios dalies koncertų klausosi šiauliečiai ir miesto svečiai, tačiau orkestras vyksta į gastroles kituose Lietuvos miestuose bei užsienio šalyse. Šiauliečius šiltai sutinka Vokietijos, Lenkijos, Italijos publika.

Orkestras bendradarbiauja su Lietuvos ir užsienio muzikais, chorais, solistais ir dirigentais. Šiaulių kameriniam orkestrui dirigavo iškilios Lietuvos asmenybės: S. Sondeckis, J. Domarkas, D. Šervenikas, M. Pitrėnas, V. Viržonis ir kiti. Orkestras grojo su garsiais solistais: R. Katiliumi, A. Vizgirda, R. Beinariu, G. Skėryte, A. Kriščiūnaite, E. Kaniava, A. Janutu, I. Misiūra-Tumanovu ir kitais.

Kamerinis orkestras palaiko glaudžius ryšius su Vokietijos violončelininku D. Geringu, dirigentu G. Maisu, pianiste I. Gabbe, pianistu ir dirigentu L. Dorfmanu, smuikininku R. Baldini, altininkais H. Rode, H. J. Greineriu ir kitais.

 

Maloniai prašome pakviesti visus mokytojus bei buvusius kolegas.
Įėjimas laisvas.

 

{parasas}