Alus kol kas nebrangs

 

Dėl karščių ir audrų pasaulio rinkose pabrango grūdai. Bet alaus mėgėjai kol kas šoko išvengs: aludariai superka miežius pagal pavasarį suderėtą kainą, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Lietuvos ūkininkai, auginantys ekologiškus miežius lietuviškam alui, naująjį derlių parduos už anksčiau suderėtas kainas.

Taip bus atitolintas alaus kainų šuolis.

 

Norėtume didesnių kainų, tačiau parduosime pagal suderėtas. Derlius, deja, ne toks geras, kaip norėjome, nesiekia nė dviejų tonų iš hektaro. Ir grūdai ne tokie dideli, nes šiemet kankino pernelyg didelė kaitra, o vėliau užėjo lietūs”, – „Lietuvos rytui“ aiškino ekologiškus miežius auginantis ūkininkas Gvidas Simonavičius iš Biržų rajono.

Pakruojo rajone ekologiškus salyklinius miežius auginanti Nijolė Grigaliūnienė skaičiuoja trijų tonų grūdų iš hektaro derlių.

„Vasara buvo sunki, orai nepastovūs, bet derliumi labai nesiskundžiame. Nors pasaulinėse rinkose miežių kainos kyla, mums tikėtis didesnių supirkimo kainų yra nerealu”, – „Lietuvos rytui“ sakė ūkininkė.

Algirdas Valiušis, salyklą gaminančios bendrovės „Viking Malt” žaliavų pirkimo vadovas, „Lietuvos rytui“ sakė, kad, nepaisant pasaulyje kylančių grūdų kainų, pavasarį sudarytos sutartys dėl fiksuotų grūdų kainų turi būti įvykdytos.

 

{alfa2}