Žalių pomidorų salotos

Atėjus rudeniui ir metui, kuomet šeimininkės ruošiasi žiemai, skubame pasidalinti salotų receptu. Tai dar vienas būdas panaudoti nespėjusius prinokti pomidorus.

Salotoms paruošti reikės:

2 kg žalių pomidorų   (Pomidorai)    
200 g svogūnų     
2 raudonosios paprikos ankštys

 

   
40 g druskos     
Užpilas:     
1 l vandens     
150 g cukraus     
2 šaukštai citrinos rūgšties     
    
Prieskoniai kiekvienam stiklainiui:
2-3 kartieji pipirai     
2 kvapnieji pipirai (Kvapieji pipirai)    
1 skiltelė česnako     
    
    
Pomidorus nuplauti, supjaustyti 1/2 cm skiltelėmis, o svogūnus – žiedeliais, apiberti druska, uždengti ir palikti 12 val.
Papriką nuvalyti, supjaustyti.
Vandenį užvirinti su cukrumi ir citrinos rūgštimi.
Pomidorus ir svogūnus dėti į stiklainius, sluoksniuojant su paprika, bet nespausti.
Užpilti marinatu, uždengti ir kaitinti (0,5 l stiklainius – 25 min., didesnius – 30 min.).

 

 

{parasas}