Žalių pomidorų salotos
Atėjus rudeniui ir metui, kuomet šeimininkės ruošiasi žiemai, skubame pasidalinti salotų receptu. Tai dar vienas būdas panaudoti nespėjusius prinokti pomidorus.
Salotoms paruošti reikės:
2 kg žalių pomidorų (Pomidorai)
200 g svogūnų
2 raudonosios paprikos ankštys
40 g druskos
Užpilas:
1 l vandens
150 g cukraus
2 šaukštai citrinos rūgšties
Prieskoniai kiekvienam stiklainiui:
2-3 kartieji pipirai
2 kvapnieji pipirai (Kvapieji pipirai)
1 skiltelė česnako
Pomidorus nuplauti, supjaustyti 1/2 cm skiltelėmis, o svogūnus – žiedeliais, apiberti druska, uždengti ir palikti 12 val.
Papriką nuvalyti, supjaustyti.
Vandenį užvirinti su cukrumi ir citrinos rūgštimi.
Pomidorus ir svogūnus dėti į stiklainius, sluoksniuojant su paprika, bet nespausti.
Užpilti marinatu, uždengti ir kaitinti (0,5 l stiklainius – 25 min., didesnius – 30 min.).
{parasas}