Už bronzą – 180 tūkst. litų premija

Šiandien Vyriausybėje pagerbta Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, Turkijoje vykusiame pasaulio krepšinio čempionate užėmusi trečiąją vietą ir laimėjusi bronzos medalius. Tai yra aukščiausias mūsų šalies krepšininkų laimėjimas pasaulio čempionatuose.

Bronzinės rinktinės nariams pagal Vyriausybės nustatytą tvarką įteikta 180 tūkst. litų simbolinė premija, informuoja Vyriausybės spaudos tarnyba. Visi komandos nariai, treneriai, gydytojai, masažuotojai apdovanoti medaliais „Už sporto pergales“, vardiniais premjero laikrodžiais, Vyriausybės padėkomis. Antradienį padėkomis krepšininkus jau apdovanojo ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

 

Rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra, dėkodamas už nuoširdų priėmimą, pažymėjo, kad sunkus darbas, tikėjimas ir vienybė atvedė ten, kur šiandien esame.

 

„Didžiuojuosi šiais vyrais. Dėkoju savo ir sportininkų tėvams už genus, kuriuos mums įdėjo. Tai jie sukūrė tą stebuklą“, – sakė K.Kemzūra, o trenerio pasisakymą griausmingu šūkiu „Mes už LIETUVĄ“ vieningai baigė visa komanda.

 

Komandos kapitonas Robertas Javtokas premjerui, kaip ir prezidentei, įteikė krepšinio kamuolį su visų krepšininkų parašais, o Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas pavadino trenerį K.Kemzūrą geriausiu treneriu pasaulyje.

 

{valstietis2}