Surengtoje gyventojų apklausoje dėl gatvių asfaltavimo, mažeikiškiai buvo nesąžiningi

Mažeikių r. Savivaldybės ryšių su visuomene skyrius praneša, kad rugpjūčio 19 d., ketvirtadienį, vyko komisijos posėdis dėl žvyruotų kelių ir gatvių asfaltavimo iš Europos Sąjungos fondų įvertinti. Primename, kad  Savivaldybės administracija liepos 15-26 dienomis vykdė Mažeikių rajono gyventojų apklausą.

 

Komisijos pirmininkas, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Paradnikas primena, kad Mažeikių rajono savivaldybės taryba šių metų gegužės 28 d. priėmė sprendimą Nr. T1-186, kuriuo nutarė atidėti paraiškų teikimą Europos Sąjungos struktūrinei paramai gauti projektams „Mažeikių miesto vakarinio pramonės rajono aplinkkelio (Troškučių g.) nutiesimo būtinosios dokumentacijos rengimas“ ir „Mažeikių miesto vakarinio pramonės rajono aplinkkelio (Troškučių g.) nutiesimas“ 2011-2013 metų finansavimo laikotarpiui.

 

„Atsisakius aplinkkelio nutiesimo projekto, jam įgyvendinti numatytas ES lėšas nutarta panaudoti Mažeikių rajono savivaldybės žvyruotiems keliams ir gatvėms asfaltuoti. Gyventojai buvo pakviesti išsakyti savo nuomonę apie tai, kurias gatves būtina asfaltuoti pirmiausia“, – pasakojo R. Paradnikas.

 

Vietinio ūkio skyriaus vyriausiasis specialistas Darius Daugėla informavo, kad rajono gyventojai galėjo teikti pasiūlymus nuo šių metų liepos 15 iki liepos 26 d., pateikiant užpildytas laikraštyje „Santarvė“ išspausdintas anketas arba anketas, kurios buvo paskelbtos Savivaldybės interneto svetainėje.

 

„Gyventojams buvo pateiktas siūlomų asfaltuoti gatvių sąrašas (Jautakių, Varduvos, Žagarėlės, Ukrinų, Sodžiaus, Parko, Kurmaičių, Šerkšnės, Kvistijos, Kūlupio gatvės). Apklausos dalyviams buvo pasiūlyta papildyti sąrašą savo siūlomomis gatvėmis. Iš sąrašo reikėjo išrinkti penkias gatves, kurias apklausos dalyvių nuomone, būtina asfaltuoti pirmiausia. Išrinktas gatves buvo nurodyta pažymėti eilės tvarka nuo 1 iki 5.

 

Anketų vertinimo tvarkoje nurodėme, kad vertinsime tik tas anketas, kuriose bus pažymėtos 5 gatvės. Pažymėjus mažiau nei 5 gatves, anketa nebuvo vertinama, pažymėjus daugiau nei 5 gatves, vertintos tik pirmos penkios pažymėtos gatvės. Kiekviena asfaltuoti pasiūlyta gatvė vertinta balais – už gyventojų pasiūlytą pirmą vietą eilėje skirti 5 balai, už antrą vietą – 4 balai, už trečią vietą – 3 balai, už ketvirtą vieta – 2 balai, už penktą vietą – 1 balas. Visų reikalavimus atitinkančių anketų duomenys sumuoti ir sudarytas siūlomų būtiniausiai asfaltuotinų gatvių sąrašas“, – pasakojo D. Daugėla.

 

Komisijos pirmininkas, R. Paradnikas informavo, kad apklausos metu iš viso gautos 5844 anketos.

„Rengiant apklausą buvo tikėtasi gyventojų supratimo ir sąžiningumo. Deja, peržiūrėjus anketas, nustatyta, kad didesnė jų dalis yra negaliojančių – 3539, ir tik 2305 – galiojančios (39,4 proc.). Negaliojančiomis pripažintos anketos, kurias užpildė aštuoni žmonės. Aiškiai matyti, kad šias anketas užpildė  tie patys asmenys, nepagailėdami pinigų popieriui ir kopijavimui. Tai rodo nurodytos tos pačios gatvės, ta pati jų išdėstymo tvarka, netgi tos pačios gramatinės klaidos ir panašiai“ – sakė R. Paradnikas.

 

Komisijos protokolas su gyventojų apklausos rezultatais perduotas Savivaldybės investicinių projektų rengimo darbo grupei.

 

Daugiausia gyventojų (1779) pasisakė už Žagarėlės gatvės asfaltavimą. Kiek mažiau (1140) pareiškė pageidavimą, jog būtų išasfaltuota Parko gatvė.  Mažiausiai susidomėjimo sulaukė šios gatvės: Pramonės, Naujakurių, P. Vileišio, Vadaksties ir S/b Šaltinėlis. Už šių gatvių asfaltavimą pasisakė vos po vieną mažeikiškį. 

 

Išsamesnę informaciją rasite čia.   

 

{parasas}