Telefoniniai sukčiai Mažeikių rajone įžūlėja

Antradienio vakarą įžūliai buvo apgauta Užventnės kaimo gyventoja. Iš jos avantiūristai išviliojo du tūkstančius litų. Kaip teigiama Mažeikių r. Pk įvykių suvestinėje, 85 metų užventiškei paskambino moteris prisistačiusi jos dukra Gražina, pasakė, kad pakliuvo į bėdą. Tariama dukra senolei papasakojo, jog nustūmė kitą moterį, kuri krisdama sunkiai susižalojo, todėl buvo paguldyta į ligoninę.

 

Netrukus moterų pokalbį nutraukė vyriškis, prisistatęs policijos pareigūnu ir senolei išdėstė visas šio įvykio aplinkybes. Taip pat jis paaiškino, kad tariamą dukrą nuo gresiančio kalėjimo gali išpirkti sumokėjusi nukentėjusios vyrui atitinkamą sumą pinigų. Suma, kurią reikia sumokėti tuoj atvažiuosiančiam vyrui yra 8000 litų.  

 

Dar bekalbant telefonu, į garbaus amžiaus užventiškės namus atėjo nepažįstamas vyriškis, kuriam sumokėjo 2000 litų, nes daugiau neturėjo.

 

Tai jau ne pirmas kartas, kai taip įžūliai yra apgaunamos senyvo amžiaus moterys. Rugpjūčio pradžioje, Palnosuose gyvenanti moteris neteko  6000 litų.

 

Policija įspėja gyventojus būti atsargius ir netikėti tokio pobūdžio skambučiais, o dėl šio sukčiavimo atveju Mažeikių r. PK jau pradėjo ikiteisminį tyrimą.

 

{parasas}