Knygynas „Pegasas“ pristato Kurban Said knygą „Ali ir Nino“

Baku, XX amžiaus pradžia. Dramatiškų įvykių fone užsimezga graži istorija: kilmingas musulmonų jaunuolis Ali ir krikščionė kunigaikštytė Nino pamilsta vienas kitą. Religija ir papročiai prieštarauja jųdviejų ryšiui, bet įsikišus tarpininkui kunigaikštis Kipianis sutinka išleisti dukrą už musulmono. Tačiau tada Nino pagrobiama. Ali, laikydamasis papročio, turėtų nužudyti ne tik varžovą, bet ir sužadėtinę…
Viena gražiausių XX amžiaus meilės istorijų, sujungianti ir supriešinanti dvi religijas ir kultūras, Rytus ir Vakarus, tradicijas ir šiuolaikiškumą.

 

Pirmą kartą vokiečių kalba išleistas Vienoje 1937 m., romanas sulaukė didelio populiarumo, o paskui buvo užmirštas keliems dešimtmečiams – antrą kartą pasirodė Berlyne 1969 m. Netrukus išversta į daugelį kalbų, knyga paplito po pasaulį ir vėl pelnė skaitytojų simpatijas.

 

Šią knygą iki šiol dengia paslapties šydas. Kadangi rankraštis dingęs, nežinia, kas yra romano autorius, pasirašęs Kurbano Saido pseudonimu. Nė viena iš autorystės hipotezių (Elfriede Ehrenfels von Bodmershof, Leo Noussimbaum, Yusif Vəzir Çəmənzəminli arba du pastarieji drauge – tokios nuomonės laikosi Azerbaidžano rašytojų sąjunga) nėra neginčijamai įrodyta.

 

Rubriką pristato knygynas „Pegasas“.

{parasas}