Po sunkios ligos užgeso prezidento Algirdo Brazausko gyvybė

Brazauskas

Eidamas 78 metus mirė prezidentas Algirdas Mykolas Brazauskas. Kaip Alfa.lt pranešė prezidento žmona Kristina Brazauskienė, A. Brazausko gyvybė užgeso namuose, šeštadienį.
„Prieš mirtį stipriai pablogėjo jo sveikata. Gydytojai tai žinojo ir juo rūpinosi, tačiau jau atėjo laikas“, – Alfa.lt sakė prezidento žentas Dalius Mertinas.


Sausio pradžioje pablogėjus sveikatai A.Brazauskas buvo paguldytas Į Santariškių klinikų reanimacijos skyrių. Pacientui diagnozuotas sepsis (kraujo užkrėtimas) ir jo sukeltas šokas, taip pat inkstų veiklos sutrikimas. Pasak medikų, A.Brazausko sveikatos būklė komplikavosi dėl pagrindinės ligos – išplitusio prostatos vėžio ir jį lydinčių kitų negalavimų.

 

Po dviejų savaičių pagerėjus savijautai politikas buvo perkeltas į Urologijos centrą, kur toliau gydytas nuo įsisenėjusio prostatos vėžio. Vasario 1–ąją A.Brazauskas vėl pateko į reanimaciją. Po dešimties dienų intensyvaus gydymo buvo išleistas namo.

 

2009–ieji politikos senbuviui buvo itin sunkūs. Jam teko iškentėti penkias chemoterapijos procedūras, kurios labai išsekino organizmą.

 

{alfa2}