Pasaulio futbolo čempionatas: Prancūzijos rinktinę vėl krečia skandalai

Prancūzijos futbolininkai

Prancūzijos futbolo rinktinės treneris Raymond’as Domenechas neatmeta galimybės, jog šiandien pasaulio čempionato rungtynėse su Pietų Afrikos Respublikos (PAR) komanda kai kurie žaidėjai gali atsisakyti eiti į aikštę. Realu, jog nerungtyniaus rinktinės kapitonas Patrice’as Evra, kuris nepasirodė kartu su R.Domenechu spaudos konferencijoje. Joje paprastai dalyvauja ir strategas, ir ekipos kapitonas.

P.Evra buvo labai nepatenkintas, kai iš rinktinės buvo pašalintas puolėjas Nicolas Anelka. Šis per dvikovą su Meksiką žiedžiančiais žodžiais užsipuolė R.Domenechą.

 

Po pralaimėto mačo meksikiečiams kitą dieną prancūzai atsisakė treniruotis.

„Tai visiška kvailystė. Žaidėjai gadina Prancūzijos futbolo reputaciją. Nuo rungtynių su PAR priklausys, kokį įspūdį mes paliksime aistruoliams“, – kalbėjo rinktinės treneris.

 

Kaip jau skelbta, Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy nurodė šalies sveikatos ir sporto ministrei Roselyne Bachelot, kuri yra Pietų Afrikos Respublikoje, susitikti su R.Domenechu, komandos kapitonu Patrice’u Evra bei Prancūzijos futbolo federacijos prezidentu Jeanu Pierre’u Escalettesu ir apraminti aistras prieš paskutinį pasaulio čempionato mačą su PAR rinktine.

 

Prancūzai turi tik menkų teorinių galimybių patekti į planetos pirmenybių aštuntfinalį.

 

www.ant.lt