Versija: A.Ūso širdis sustojo važiuojant keturračiu (Atnaujinta)

Portaas Diena.lt praneša, kad laikinasis generalinis prokuroras Raimondas Petrauskas neatmeta, jog vienintelis pedofilijos bylos įtariamasis Andrius Ūsas galėjo mirti sustojus širdžiai. Esą širdis A.Ūsui galėjo sustoti besivažinėjant keturračiu, o po mirties vyras su transporto priemone įlėkęs į griovį.

Kaip praneša portalas Delfi.lt, Andriaus Ūso keturratis motociklas nebuvo apvirtęs, jis tik buvo įvažiavęs į kūdrą, kur vandens lygis vos siekia kelius. Šalia motociklo gulėjo lavonas veidu į vandenį. Du dujiniai ginklai, kuriuos A. Ūsas su savimi vežiojosi apsiginti, buvo rasti automobilyje, kuriuo jis atvyko į sodybą. Šiuo metu ieškoma A. Ūso dokumentų. Paimti automobilyje rasti vaistai ir kiti daiktai.

 

Kaip skelbia Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariatas, į sodybą, kurioje viešėjo A. Ūsas, kriminalistai vyks tik tuo atveju, jeigu bus nustatyta, kad mirtis smurtinė. Šiuo metu apie tai duomenų nėra, tad kriminalistai į sodybą pakartotinei apžiūrai vykti neplanuoja.

 

Sekmadienį popiet, Alytaus rajone rastas Andriaus Ūso lavonas. Kaip Alfa.lt sakė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnas, 15.55 val. Egirdonių gyvenvietės gyventoja (Butrimonių seniūnijoje) pranešė pamiškėje esančioje kūdroje pastebėjusi plūduriuojantį vyriškio kūną, šalia buvo keturratis motociklas.
Pro šalį ėjusi ir įvykusią nelaimę pastebėjusi moteriškė iškvietė greitąją pagalbą. Tačiau atvažiavę medikai konstatavo, kad vyriškis miręs.

Policijos duomenimis – tai Andrius Ūsas (g. 1974 m.).

„Tapatybę nustatėme pagal keturračio registracijos numerius. Tuo metu, kai aiškinomės tapatybę, privažiavo žuvusiojo draugai ir atpažino lavoną. Tai tikrai A. Ūsas, – sakė pareigūnas. – Pasirodo, jis savaitgalį lankėsi pas draugus“.

 

Rastas asmuo vilkėjo sportines kelnes, marškinius ir švarką, taip pat ir šalmą. Anot pareigūnų, A. Ūsas su draugais iš Kauno savaitgalį lankėsi vieno iš jų sodyboje. Alytaus pareigūnų duomenimis, A. Ūsas keturratį įsigijo maždaug prieš porą savaičių. Registracijos dokumentuose nurodoma, kad motociklas registruotas birželio 2 dieną.

 

Pirminiai duomenys: įvyko avarija

Policija šiuo metu aiškinasi nelaimės priežastis, pirminiais duomenimis, įvyko avarija, nes smurto žymių ant A. Ūso kūno nematyti. Pranešama, kad greičiausiai jis nesuvaldė transporto priemonės ir į kūdrą nukrito nuo kelių metrų aukščio šlaito.

 

Aptikus kūną, keturatis buvo iki pusės paniręs vandenyje, o jo variklis vis dar veikė. A. Ūso kūnas gulėjo kniūpsčias, veidu į vandenį. Šalimais rastas nukritęs šalmas. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime rašoma, kad kūdroje vandens lygis siekia aukščiau kelių. Nuo sodybos, kurioje viešėjo A. Ūsas, iki įvykio vietos – maždaug 3 kilometrai.

 

„Tikslesnius duomenis turėsime po ekspertizės“, – sakė pareigūnas.

Kad ant kūno smurto žymio nerasta vėliau žurnalistams patvirtino ir, į įvykio vietą atvykęs, Kauno apygardos

Laikinasis generalinis prokuroras Raimondas Petrauskas LTV „Panoramai“ sakė, jog šiuo metu negalima teigti, kad mirtis buvo smurtinė ir jos priežastį bus galima nustatyti tik atlikus kūno tyrimą ir ištyrus visas aplinkybes. Jis tikino, kad tyrimas bus atliktas kaip galima greičiau.

 

R. Petrauskas taip pat užsiminė, kad turima duomenų, jog A. Ūsas turėjo važiuoti kitu keliuku, o ne tuo, prie kurio buvo surastas. A. Ūso kūną atpažinti į įvykio vietą buvo nuvykusi ir jo advokatė Loreta Kraujutaitienė. Tačiau ji buvo nekalbi.

 

„Kas atsitiko, aš miegu, man rytoj darbo diena“, – Alfa.lt, vos paklausus apie įvykį, atsakė advokatė ir išjungė telefoną.

Kaip Alfa.lt aiškino Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Simona Ludavičiūtė, kūdra, kurioje rastas A. Ūso kūnas, susiformavo po gausaus lietaus. A. Ūsas yra minimas, kaip vienintelis įtariamasis Kauno pedofilijos byloje. Drąsius Kedys, kuris kaltinamas dviejų žmonių nužudymu, jį kaltino tvirkinus jo mažametę dukrą.

 

Ši byla buvo pradėta nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo gegužės pabaigoje. A. Ūsui buvo paskirta policijos apsauga, tačiau vėliau jis jos atsisakė ir pradėjo naudotis privačios apsaugos tarnybos paslaugomis.

 

{alfa2},  www.delfi.lt ir {diena2} informacija.