Birželis – seksualiausias metų mėnuo

Britų mokslininkų manymu, birželis – pats seksualiausias metų mėnuo. Šiltos dienelės, atviri drabužėliai, žvaigždėtos naktys ir daugybė galimybių mylėtis pievelėje ar kuriame nors kitame gamtos prieglobstyje. Pasak mokslininkų, taip yra dėl to, kad būtent birželio mėnesį žmonės tampa ypač seksualiai aktyvūs. Todėl tuo metu labai didelė tikimybė ne tik pageidautino, bet ir nepageidautino nėštumo, rašo „Journal of Sexual Medicine“.

Pastoti birželio mėnesį galimybė padidėja 25 proc.

Mokslininkai, atlikę tyrimą, išsiaiškino, kad būtent birželio mėnesį daugiausiai merginų praranda nekaltybę.
Tačiau, tyrėjų manymu, būtent birželio mėnesį didžiausia galimybė pradėti vaiką. Mat moterys biologiškai užprogramuotos tam, kad pradėtų palikuonį birželio mėnesį. Išeina, kad ji gimdys pavasarį, o prieš daugybę metų tai reiškė, kad kūdikiui didelė galimybė išgyventi.

 

„Gyvuoja biologiniai imperatyvai, kurie garantuoja pastojimą vasarą“, – sakė viena iš tyrėjų, akušerė-ginekologė Simon Wood. Per medicinos specialistės atliktą tyrimą paaiškėjo, kad moterims, besigydančioms jos klinikoje dėl nevaisingumo, pastoti birželio mėnesį galimybė padidėja 25 proc.

 

Cinkas skatina seksualinį geismą

Beje, būtent birželio mėnesį D. Britanijoje nuo parduotuvių prekystalių kaipmat nušluojamos braškės, kurias mokslininkai vadina „gamtos viagra“. Birželio mėnesį šių uogų pardavimas D. Britanijos prekybos tinkluose padidėjo 17 proc. O tai reiškia, kad dar labiau padaugėja seksualiai aktyvių britų piliečių. Analitikų apskaičiavimais, šiais metais braškių pardavimas D. Britanijoje gali net patrigubėti.

 

Remiantis naujausiais mokslininkų tyrimais, nuolat valgant braškes ir avietes sustiprėja ir lytinis potraukis (libido). Beje, tai pasakytina tiek apie vyrus, tiek apie moteris.

Libido stiprina cinkas, kurio yra daug šių uogų sėklose. Skirtingai nei daugelyje vaisių, šių uogų mažulyčiai kauliukai ne išimami, o valgomi kartu su uogomis. Cinkas yra vienas svarbiausių elementų, skatinantis seksualinį geismą. Jis kontroliuoja hormono testosterono „elgesį“, padėdamas moteriai greičiau susijaudinti. Be to, jis yra vienas svarbiausių komponentų vyro spermos sudėtyje.

 

Antioksidantai stimuliuoja kraujo pritekėjimą į lyties organus

„Kiekvieną kartą prieš mylėdamiesi ar kai ruošiatės kartu su partneriu meilės nakčiai, būtinai suvalgykite gerą saują aviečių ar braškių“, – sakė šio tyrimo autorius, Mitybos instituto įkūrėjas Patrickas Holfordas.

„Šiose uogose taip pat gausu antioksidantų, kurie stimuliuoja kraujo pritekėjimą į lyties organus. Be to, jie, skirtingai nuo kitų vaisių, turi mažiausią polisacharidų atsargą, leidžiantis palaikyti energiją mažų kalorijų sąskaita“, – pridūrė mokslininkas.

 

{alfa2}