Mažeikiuose lankėsi vienas geriausių pasaulyje karate meistrų

 

 

Pavasaris Mažeikių karatekoms čempionatų, turnyrų, seminarų metas. Karate klubų „Žemaitis“(vadovas R. Volkovas) ir klubo „Danas“(vadovas A. Gerikas) sportininkai balandžio 30 d. ir gegužės 1 d., Jelgavoje(Latvija), dalyvavo karatė seminare, kurį vedė Pasaulio čempionas JKA Jan G. Knobel 8-dan., iš Olandijos.

Seminaro metu stipriausi Latvijos, Rusijos ir Lietuvos karatekos gynėsi juodus diržus. Juodus diržus 1-daną,  pavyko apsiginti ir mažeikiškiams karatekoms Ričiardui Muraškauskui , Petrui-Ąžuolui Kalpokai (klubas „Žemaitis“) ir Audriui Mickui (klubas „ Danas“).

Gegužės 2 dieną, tame pačiame Jelgavos mieste, įvyko 5 th BALTIC OPEN EJKA/WJKA CHAMPIONSHIP čempionatas, į kurį susirinko stipriausi karatekos iš 10 šalių.

Garbingai Lietuvos garbę gynė karatė klubo „Žemaitis“ ir „Danas“ sportininkai. Žemaitukai Tadas Vaitelė ir Kornelijus Mažonas iškovojo prizines vietas. 

 

10-11 m. amžiaus grupėje +40 kg. svorio kategorijoje, po atkaklios kovos Tadas Vaitelė nusileido tik Ukrainos sportininkui ir pasidabino sidabro medaliu.

14-15 metų amžiaus grupėje +60 kg svorio kategorijoje, bronzos medalį iškovojo Kornelijus Mažonas.

 

Mažeikių karatė klubo „Danas“ karatekos Gabrielė Marozaitė kata rungtyje iškovojo sidabro, o kumite – bronzos medalius.

 

Kitam šio klubo sportininkui, Eimantui Balodžiui, šiais metais niekaip nesiseka peržengti antros vietos slenksčio. Sportininkas kovojo savo bei vyresnio amžiaus (14-15 m.)  kategorijose ir abiejose rungtyse iškovojo sidabro medalius.

 

Gegužės 9 dieną, Pakruojyje karatė klubo Žemaitis karatekos dalyvavo tradiciniame Lietuvos karatė klubų turnyre „CUNAMI“ ir vėl pasipuošė asmeniniais apdovanojimais.

KATA pirmos vietos nugalėtojai:  Gabrielė Marozaitė, Robertas Monstavičius(klubas „Danas“) ir Tomas Majauskas(klubas „Žemaitis“).

Antros vietos laimėtojai: Karolis Gelžinis, Domantas Čėsna, Lukas Šalaševičius(klubas „Žemaitis“) ir Mantas Lobanovas(klubas „Danas“).

Trečios vietos laimėtojai: Lukas Sasnauskas(klubas „Žemaitis“) ir Eimantas Balodis(klubas „Danas“).

 

KUMITE turnyro nugalėtojai: Aurelija Jokubauskaitė, Gabrielė Marozaitė, Mantas Lobanovas(klubas „Danas“) bei Tomas Majauskas, Domantas Čėsna ir Lukas Šalaševičius(klubas „Žemaitis“).

Antros vietos laimėtojai: Kajus Petrulevičius, Vytautas Venckus(klubas „Žemaitis“) ir Giedrius Gaurylius(klubas „Danas“).

Trečios vietos laimėtojai: Marius Balodis, Ignas Žvikas, Vadim Šmakov(klubas „Žemaitis“), o taip pat ir karate klubo „Danas“ atstovai Eimantas Balodis, Algirdas Strelčiūnas ir Robertas Monstavičius.

 

Gegužės 14 – 16 d. Mažeikiuose lankėsi vienas geriausių pasaulyje karate meistrų S. Kato, 9 danas. Į šį tarptautinį seminarą studijuoti karate paslapčių susirinko aštuonesdešimt dalyvių iš visos Lietuvos, Latvijos, Estijos bei Rusijos. Renginį organizavo Lietuvos karate asociacija bei Mažeikių karatė klubai „Vytis“, „Žemaitis“ ir „Danas“.

 

Mokytojas S. Kato, per savo gyvenimą sukaupė neįkainojamų ir nepaprastai gilių žinių apie karate. Kiekvienas karatė veiksmas, atrodytų, smulkmena turėjo išsamų paaiškinimą, prasmę ir S. Kato negailėdamas dalinosi savo patirtimi, kiekvieną treniruočių sesiją nevalingai prailgindamas, nes vis atsirasdavo dalykų apie kuriuos norėjosi pakalbėti, parodyti.

 

Meistro šiluma, paprastumas ir sugebėjimas nuoširdžiai bendrauti nepaliko abejingų. Tai žmogus, kurio gyvenimas sukasi tik apie vieną „ašį” – karate. Per tas dvi dienas buvo paliestos visos svarbiausios karate temos: karatė principai, bazinės technikos, katų prasmė ir pritaikymas, technika bei strategija kovoje, karate poveikis sveikatai, karate istorija.

 

Mokytojas S Kato 9-dan, Mažeikiuose lankosi jau penktąjį kartą, todėl pažadėjo Lietuvos karatekas „globoti“ ir ateityje.

 
O štai gegužės 22 d. Taline, įvyko „Baltic Grand Prix – BUDO CUP 2010“ varžybos, kuriose taip pasižymėjo mažeikiškiai karatekos. Mažeikių garbę gynė klubo „Žemaitis“ sportininkai Petras-Ąžuolas Kalpokas ir Lukas Šalaševičius bei klubo „Danas“ sportininkė Gabrielė Marozaitė.

 

Jaunoji kovotoja Gabrielė Marozaitė, KUMITE rungtyje iškovojo antrą vietą, tačiau pagal Estijos karatė lygos suvestus visų praeitų metų varžybų rezultatus, savo amžiaus grupėje, sportininkė užėmė trečią vietą.

 

Informaciją pateikė Lietuvos karatė asociacijos prezidentas Vidmantas Butnorius.

{parasas}