Mažeikių pareigūnai žymėjo gyventojų daiktus (Foto)

Siekiant užkirsti kelią dviračių, mobiliojo ryšio telefonų ir kitų daiktų vagystėms, ketvirtadienį, balandžio 29 dieną, prie Mažeikių rajono policijos komisariato, vyko prevencinė daiktų žymėjimo akcija. Akcijos metu ant daiktų pareigūnai graviravo specialius kodus, o jų savininkai buvo registruojami specialioje knygoje. Šios akcijos metu buvo pažymėta 20 dviračių, 4 mobilaus ryšio telefonai, 1 mašinos akumuliatorius.

Visi susirinkusieji pažymėti savo daiktus įsitikinę, kad vagystės atveju jie bus greičiau surasti ir užklijuotas ryškus lipdukas ant dviračio rėmo atbaidys norinčius pasikėsinti į svetimą turtą. Norintys pažymėti savo daiktus ar dvirates transporto priemones, privalėjo pateikti daikto įsigijimą patvirtinantį ir asmens dokumentą.

 

 

Mažeikių rajono policijos komisariatas primena, kad gyventojai siekdami apsaugoti savo daiktus (dviračius, mobiliuosius telefonus, kompiuterius, vaizdo ir garso, automobilių garso aparatūros įrenginius ir kt.) nuo ilgapirščių, turi puikią progą nemokamai pasinaudoti teikiama policijos pareigūnų, daiktų žymėjimo  paslauga. Dėl išsamios informacijos apie daiktų žymėjimą galima sužinoti kreipiantis į Telšių aps. VPK Mažeikių rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrį, darbo dienomis – nuo 8.00 iki 17.00 val., tel. nr. (8-443) 980 80 arba 981 50 (budėtojas). Gyventojams pageidaujant, apylinkės inspektorius, suderinęs laiką, gali atvykti ir daiktus pažymėti namuose.

 

 

 

Pasak vyresniojo patrulio M. Kauneckio, tai efektyvi priemonė užkertanti kelią dviračių vagystėms, o vagystės atveju, tokios žymos padeda daug greičiau surasti pavogtus daiktus.

 

{parasas}