Vilniaus „Žalgiris“ be problemų įveikė „Mažeikius“

Trečiadienį jau sužaistos ketverios Lietuvos futbolo A lygos septintojo turo rungtynės. Šiauliuose vykusios rungtynės tarp „Mažeikių“ ir Vilniaus „Žalgirio“ buvo viena iš dvikovų su aiškiu favoritu. Mačo išvakarėse juo vadintas vienas lygos lyderių „Žalgiris“, į Šiaulius atvykęs ne mažiau nei trijų taškų.

Žalgiriečiai ilgai nesižvalgė ir greitai pradėjo ieškoti spragų varžovų gynyboje. Pavelo Komolovo iš 15-os metrų smūgiuotas kamuolys prašvilpė šalia „Mažeikių“ vartų virpsto, o Giedriaus Barevičiaus smūgį galva atrėmė šeimininkų vartininkas Maksimas Vitkovskis.

 

Pirmojo kėlinio antroje pusėje „Mažeikius“ nuo įvarčio gelbėjo jau ne tik M.Vitkovskis, bet ir vartų konstrukcijos. Igoris Morinas tolimu šūviu sudrebino skersinį, o po kelių minučių vienas prieš „Mažeikių“ vartininką atsidūręs G.Barevičius smūgiavo į virpstą. Tačiau 39-ą minutę „Mažeikiams“ apsiginti jau nepadėjo niekas. „Žalgirio“ gynėjas Egidijus Vaitkūnas solo reidu sudrąskė varžovų gynybą ir pasiuntė kamuolį vartų tinklą – 0:1.

Pirmojo kėlinio pabaigoje puikios progos persvarą padvigubinti neišnaudojo „Žalgirio“ legionierius Andrejus Nagumanovas, kuris po G.Barevičiaus perdavimo iš kelių metrų smūgiavo virš vartų. Po pertraukos „Mažeikių“ vartų apgultis tęsėsi. Nuginkluoti varžovų vartininką bandė, tačiau tikslumo pristigo I.Morinas, E.Vaitkūnas, A.Nagumanovas, P.Komolovas, J.Bobrovskis.

Įpusėjus antrajam kėliniui, aikštėje pasirodė traumą išsigydęs „Žalgirio“ legionierius Goranas Jerkovičius, kuris pakeitė I.Moriną. Nieko nelaukęs, G.Jerkovičius išbandė laimę smūgiu iš aštraus kampo, bet „Mažeikių“ vartininkas M.Vitkovskis buvo savo vietoje. Per likusį laiką rezultatas nepakito, ir antrą pergalę iš eilės iškovoję žalgiriečiai į savo sąskaitą įsirašė dar tris taškus.

„Mažeikiai“: Vitkovskis; Grigutis, Gladilinas, Oriol, Birškys, Labžentis, Juodeikis, Bulošas, Šluta, Tautvydas, Šiaulys.

„Žalgiris“: Šetkus; Vaitkūnas, Gražiūnas, Arlauskis, Bobrovskij, Jeršovas, Nagumanov, Barevičius, Komolov, Vilėniškis, Morinas.

 

Triuškinančią pergalę trečiadienį Lietuvos futbolo A lygos septintojo turo rungtynės taip pat šventė Panevėžio „Ekranas“, išvykoje 3:0 parklupdęs Kauno „Atletą“.

Rezultatu 3:0 įtikinamą pergalę iškovojo Gargždų „Banga“, uostamiestyje pranokusi „Klaipėdos“ vienuolikę. Tuo metu Tauragėje vykusi „Tauro“ ir „Vėtros“ dvikova baigėsi be įvarčių – 0:0.

 

{futbolas2}