Gatvės muzikos dienoje bus galima išgirsti indie ir britpop stilių muziką

Internetinio muzikos žurnalo Sharkeen.lt įkūrėjas ir redaktorius Aurelijus Butnorius gros Gatvės muzikos dienoje Mažeikiuose. Aurelijus pasirinko  tokią vietą, kurioje, pasako jo paties, jį matys žmonės ateinantys tiek iš vienos miesto pusės, tiek ir iš kitos. Atlikėjas gros priešais polikliniką, maždaug per vidurį visos šventės teritorijos.

Mažeikiuose gatvės muzikos diena vyks jau antrą kartą, todėl, kaip ir visoje Lietuvoje, taip ir mūsų mieste laukiama dar didesnio muzikantų pagyvėjimo.

 
„Praėjusiais metais pirmą kartą mačiau Gatvės muzikos dieną gyvai. Man tai padarė didžiulį įspūdį, kad net pats nusprendžiau save išbandyti šioje muzikos fiestoje, – sako Aurelijus. – Šiais metais pasirinkau groti Mažeikiuose, nors visos galimybės buvo tą daryti ir sostinėje. Tiesiog noriu atiduoti duoklę savo gimtajam miestui“.

 

Aurelijus turi ir sceninį slapyvardį, kuriuo dengiasi pasirodymuose ir užvadindamas demo įrašus – Ariel Cancer Dies. Paklausus su kuo siejamas šis pavadinimas, vaikinukas paaiškino, kad  „Ariel“ yra jo vardo sutrumpinimas, „Cancer“ reiškia zodiako ženklą Vėžį, po kuriuo yra gimęs, o „Dies“ reiškia dažną jo autorinių dainų motyvą – mirtį.

„Cancer Dies“ taip pat galima suprasti kaip baimę mirti nuo vėžio“, – dar pridūrė A. Butnorius.

 

Paklaustas, kokius kūrinius žada atlikti, Aurelijus kalbėjo:

„Atliksiu tai, ką ir pats dažniausiai klausau. Be kelių mano autorinių dainų bus galima išgirsti indie ir britpop grupių perdainuotas dainų versijas, pvz. Oasis „Live Forever“, Kings Of Leon „Use Somebady“ ir panašiai. Taip pat esu pasiruošęs sugroti itin šiuo metų populiarių grupių MGMT, Florence & The Machine koverius“.

 

Gatvės muzikos dienos pasirodymų programa Mažeikiuose numatyta nuo 12 iki 15 valandos, tačiau norintys išgirsi ir išvysti Aurelijaus kada pasirodymą, Gatvės muzikos dienoje turėtų apsilankyti nuo 12 iki 13 valandos. „Debiutantas įsitikinęs, kad pradėjus groti nuo pradžių, bus galima lengviau pritraukti žiūrovus ir juos išlaikyti visos savo programos metu.

 

{parasas}