Nedarbas verčia žudytis jaunus vyrus

„Štai kokia kraupi šių dienų realybė – nerasdami darbo jauni vyrai žudosi“, – atpažinusi  nuo tilto nušokusį 39 metų kaunietį Gediminą Vaidilą kūkčiojo jo žmonos sesuo. Vakar vidurdienį Kaune Aleksoto tiltu važiuojantys žmonės apstulbo – iš mašinų sraute sustojusio automobilio „Audi A4“ staiga išlipo vyras ir šoko į Nemuną. Jis net neišjungė variklio, rašo „Lietuvos rytas“.

Stipri upės srovė savižudį nunešė maždaug kilometrą ir kai atskubėję ugniagesiai ištraukė kaunietį, jo širdis nebeplakė. Aukštesnįjį išsilavinimą turėjęs kaunietis dirbo statybų technikos nuomos bendrovėje, tačiau per ekonomikos sunkmetį vyras buvo atleistas.
Pasak dienraščio, bedarbio pašalpa jam buvo pradėta mokėti prieš pusmetį ir netrukus turėjo baigtis šešių mėnesių nenutrūkstamas nedarbo išmokų laikotarpis. Paskui pašalpos G.Vaidila galėjo tikėtis ne anksčiau kaip po metų.

Iki krizės šeima neturėjo didelių finansinių problemų – vyras neblogai uždirbo, tačiau netekęs pragyvenimo šaltinio G.Vaidila maždaug vienerius metus varstė įvairių įmonių duris. Joms neatsivėrus, vyro nervai neišlaikė.

Sunkmetis sugniuždė ne vieną lietuvį, rašo „Lietuvos rytas“

* 2008 metų lapkričio mėnesį palaužtas ekonominės krizės nusišovė marijampolietis verslininkas A.Tačilauskas.

* 2009 metų kovo viduryje iš gyvenimo pasitraukė Lietuvos ir Vokietijos plastikinių langų gamybos įmonės „Heinzmann“ direktorius ir vienas savininkų 49 metų kaunietis M.Valančius. Jis palūžo, kai verslo partneriai iš finansinės krizės ištiktos Islandijos sustabdė pinigų mokėjimą.

* 2009 metų balandį nusižudė kaunietis 19-metis Aidas. Stogdengių brigadoje dirbęs vaikinas prieš pusmetį buvo atleistas iš darbo.

* 2009 metų balandžio 20 dieną savo noru iš gyvenimo pasitraukė bergždžių darbo paieškų išvargintas kėdainiškis. Kraupiam žingsniui vyriškis ryžosi po pokalbio su buvusiais darbdaviais.

* 2009 metų birželio 3 dieną Šakiuose 44 metų vyras paleido kulką sau į galvą ant „Varpo“ vidurinės mokyklos laiptų. Anksčiau vyras šiaip taip vertėsi automobilių prekyba, bet prasidėjus krizei šis verslas žlugo.

* 2009 metų birželio 19 dieną klaipėdietis iš gyvenimo pasitraukė neįprastu būdu – gatvėje iš pardavėjos čiupo peilį vaisiams pjaustyti ir smogė sau į krūtinę. 29 metų vyras anksčiau turėjo medienos perdirbimo įmonę, tačiau verslas jam sekėsi sunkiai. Prieš kelerius metus už skolas antstoliai areštavo jo butą.

* 2009 metų lapkričio 3-iąją Mažeikiuose 45 metų V.P. iššoko per langą iš savo buto penktajame aukšte. Keturių vaikų tėvas, nuo birželio negaunantis jokio darbo, savižudybei ryžosi dėl gresiančio skurdo. Mažeikiškis negalėjo tikėtis ir bedarbio pašalpos, nes jo įsteigta įmonė tebebuvo nelikviduota, nors pastaruosius kelis mėnesius nebeveikė.

 

{alfa2}