AB ORLEN Lietuva paneigė visus gandus apie Latvijos terminalo įsigyjimą

Vasario 5 d., penktadienį,  surengtoje spaudos konferencijoje buvo kalbama apie situaciją naftos rinkoje 2009 metais. Sigitas Zakalskis, verslo plėtros direktorius paminėjo, kad AB „ORLEN Lietuva” produktų logistika yra brangi, todėl yra ieškoma būdų kaip sumažinti šiuos kaštus. Direktorius taip pat pridūrė, kad prie Baltijos jūros yra keletas terminalų.

AB ORLEN Lietuva valdžios atstovai paneigė, kad yra svarstomi terminalo Latvijoje pirkimo galimybes. Žiniasklaidoje pasirodė informacija, tarsi Lenkijos koncernas „PKN ORLEN“ svarsto galimybę įsigyti naftos terminalą Latvijoje. Koncernas pareiškia, kad pastaruoju metu nesvarsto tokios galimybės.

„Toks scenarijus, kuriame numatytas keleto uostų panaudojimas, buvo svarstomas praeityje. Vis dėl to dabar toks variantas yra visiškai ekonomiškai nenaudingas,“ – aiškino AB „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Krystian Pater.

Jis taip pat sakė, kad dėl Lietuvos valdžios sprendimų, tuo tarpu dėl pailgėjusio beveik 80 km. produktų transportavimo iš Mažeikių naftos perdirbimo įmonės (geležinkelio atkarpos link Rengę, Latvijoje išmontavimas) eksportas per Rygos uostą yra beveik trečdaliu brangesnis nei per Klaipėdos uostą.