Išmokite išvalyti savo augintiniui dantis

Vasaris yra Pasaulinis naminių gyvūnų dantų sveikatos mėnuo, rašo Examiner.com.
Gyvūnų oralinė higiena yra labai svarbi naminiams gyvūnams, tačiau savininkai dažnai nežino, kaip savo augintiniams tinkamai valyti dantis. Kadangi dauguma šunų ir kačių priešinasi, pirmiausia reikia išmokyti augintinį pamėgti dantų valymą. Tai padaryti galima, dantis valant lėtai ir švelniai, o gyvūną apdovanojant skanėstais.

Išmokykite šunį ar katę toleruoti dantų valymą

Visus veiksmus darykite lėtai, leiskite gyvūnui pauostyti dantų šepetėlį ir specialią gyvūnams skirtą dantų pastą. Lėtais, švelniais judesiais parodykite gyvūnui, kaip valysite dantis. Tada atsitraukite, duokite laiko augintiniui suprasti, kas ir kaip jam bus daroma. Jei reikia, paskatinkite skanėstu. Vėl kartokite veiksmus, jei gyvūnas priešinasi, atsitraukite. Po dantų valymo procedūros būtinai apdovanokite jį skanėstu.

 

Dantis augintiniui valykite specialiu dantų šepetėliu, švelniais judesiais išvalykite kiekvieną dantį. Prie reguliariai atliekamos procedūros gyvūnas netrukus turėtų priprasti. Prisiminkite, kad veterinarai atlieka būtiną specialų dantų valymą gyvūnams, kai pašalinamos apnašos ir akmenys. Tokia procedūra atliekama naudojant nejautrą, kad ji būtų atlikta tinkamai ir saugiai.