Mero pavaduotojas susitiko su Moksleivių Akademijos „Civitas“ nariais

 Vakar, sausio 25 d., Savivaldybės mero pavaduotojas Rimantas Norkus susitiko su Mažeikiuose veikiančios Moksleivių Akademijos „Civitas“ nariais ir vadovėmis – projekto koordinatore Liudvika Daliuta Domarkiene ir Merkelio Račkausko gimnazijos ekonomikos mokytoja eksperte Rima Meldaikiene.

Moksleivių Akademija „Civitas“ – neformali jaunimo visuomeninio lavinimo mokykla, kurios paskirtis – padėti moksleiviams geriau suvokti Lietuvos visuomenės ir valstybės problemas ir įgyti sąmoningam bei aktyviam pilietiniam gyvenimui reikalingų žinių, įgūdžių, gebėjimų.

 

Pirmadienio Moksleivių akademijos užsiėmimo tema – „Krizės“. Moksleiviams buvo išdalinta teorinė medžiaga apie įvairias krizes, įžymių žmonių pasisakymai. Mero pavaduotojas R. Norkus mokiniams paaiškino, kaip ekonominė krizė palietė Mažeikių rajoną, su kokiomis problemomis susiduria Savivaldybės taryba ir administracija.

 

Sausio 29 d., penktadienį, Akademijos užsiėmimus lankantys moksleiviai vyks į Vilnių, kur dalyvaus Pilietinių iniciatyvų centro organizuojamame renginyje.

Jaunimas lankysis Pilietinių iniciatyvų centre, Valdovų rūmuose, Taikomosios dailės muziejuje, apžiūrės sostinės senamiestį, klausys Europos parlamento nario Leonido Donskio paskaitos „XXI a. Lietuva – mūsų bendras projektas ar vienas iš smulkių ir nuo mūsų jau nepriklausomų ES siužetų“.

 

ŠALTINIS: mazeikiai.lt