Informacija statinių savininkams (naudotojams)

 Mažeikių rajono savivaldybės administracija primena statinių savininkams (naudotojams), kad vadovaujantis Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos 2008-11-28 raštu Nr. (9.6)-2D-573 „Dėl statinių naudojimo ir priežiūros“, žiemos sezono metu ant statinių stogų susikaupęs sniegas ir dėl temperatūrinių pokyčių susiformavęs ledas ar vanduo, padidina laikančiųjų konstrukcijų apkrovas, pakenkia konstrukcijų mechaniniam atsparumui ir pastovumui. Dėl minėtų priežasčių didėja galimų statinių griūčių rizika.

Siekiant išvengti galimų avarijų ar nelaimingų atsitikimų, statinių savininkai (naudotojai), privalo stebėti sniego storį ir jo poveikį statiniui bei imtis skubių priemonių susikaupusiam sniegui pašalinti nuo statinių išorinių atitvarų. Tik tokiu būdu galima išvengti neleistinų konstrukcijų deformacijų ir skaudžių avarijų pasekmių.

 

Savivaldybės administracija kviečia gyventojus, įmonių, įstaigų ir organizacijų vadovus atkreipti dėmesį į žiemos metu didėjančią riziką ir galimus nelaimingus atsitikimus, jeigu nuo statinių laiku nebus nuvalomas sniegas ir ledas bei prašo kontroliuoti, kad ant pastatų stogų nesusikauptų daug sniego, ledo ir vandens, nes dėl normas viršijančių apkrovų ir netinkamos eksploatacijos galimos pastatų griūtys.

 

www.mazeikiai.lt informacija.