MAXIMA parduotuvių lentynose – tik lietuviška kiauliena!

 Lietuvos pirkėjams pageidaujant vartoti daugiau lietuviškos mėsos ir rinkoje išaugus lietuviškos kiaulienos pasiūlai, visose MAXIMA parduotuvėse bus prekiaujama tik lietuviška kiauliena. Kiaulieną iš Lietuvos ūkių MAXIMA prekybos tinklui tieks didžiausios Lietuvos mėsos perdirbimo įmonės.

„Lietuviška kiauliena laikoma kokybiškesne, natūralesne, pagaliau – šviežesne, nes į parduotuvių lentynas patenka tiesiai iš Lietuvos ūkių. Mūsų pirkėjai vis dažniau pageidauja pirkti ir vartoti lietuvišką mėsą. Tad, atsižvelgus į pirkėjų pageidavimus ir pastaruoju metu išaugus lietuviškos kiaulienos pasiūlai, nusprendėme mūsų parduotuvėse prekiauti tik lietuviška šviežia kiauliena”, – sako MAXIMA LT, UAB Maisto prekių pirkimo departamento direktorius Skirmantas Nevidomskis.

 

Pasak jo, iki šiol lietuviškos kiaulienos pasiūla buvo itin maža, didžioji dalis Lietuvoje užaugintų kiaulių būdavo eksportuojama į Rusiją. Tačiau Rusijai ženkliai padidinus muitus šviežiai kiaulienai, jos kur kas daugiau pradėta siūlyti ir Lietuvos rinkai.

 

Išskirtinai tik lietuviška kiauliena visose MAXIMA parduotuvėse Lietuvoje bus prekiaujama tol, kol šalies kiaulių augintojai pajėgs užtikrinti pakankamą šios mėsos pasiūlą. Per mėnesį MAXIMA parduotuvėse nuperkama ir suvartojama apie 600 tonų kiaulienos. Tai labiausiai perkama mėsos rūšis.

 

MAXIMOSE bus prekiaujama sveriama bei jau sufasuota lietuviška kiauliena.

„Nuo šiol mūsų pirkėjai turės galimybę dažniau vartoti lietuvišką mėsą. O pirkdami ją prekybos centre, o ne turguje galės būti tikri ne tik dėl aukštos, sertifikatais patvirtintos mėsos kokybės, šviežumo, bet ir kilmės. Tai neabejotinas privalumas”, – sako S. Nevidomskis.

 

Pirkėjus paskatinti vartoti daugiau lietuviškos mėsos turėtų ne tik aukšta lietuviškos kiaulienos kokybė, bet ir konkurencingos kainos. Lyginant su 2009 metų sausio mėnesiu kiauliena MAXIMA parduotuvėse jau yra atpigusi daugiau nei ketvirtadaliu.

 

Pirkėjų labiausiai perkama kiaulienos sprandinė be kaulo lyginant su 2009 metų sausio mėnesiu atpigo 23 proc. ir dabar kainuoja 15,39 Lt, kiaulienos kumpis be kaulo per tą patį laikotarpį atpigo 15 procentų. Šių metų sausį kiaulienos kumpio be kaulo kaina siekia tik kiek daugiau nei 12 litų už kilogramą. Pasak MAXIMA prekybos tinklo atstovų, jei lietuviškos kiaulienos pasiūla ir ateityje išliks pakankama, bus siekiama, kad lietuviškos kiaulienos konkurencingomis kainomis galėtų įsigyti visi pirkėjai.