Moterį jaunina putlios lūpos

Alfa.lt

 Botokso ir kolageno injekcijų mėgėjos seniai pastebėjo, kad putnios lūpos jaunina moterį, o dabar tai patvirtino ir mokslininkai. Net jei moteriai atsirado pirmosios raukšlės ir „maišeliai“ po akimis, o per nudažytus plaukus „veržiasi“ žili plaukai, rožinės spalvos putnios lūpos jaunina moterį bent dešimčia metų, – rašoma britų leidinyje „The Sunday Times“.

Tyrimas patvirtino esamą moters grožio etaloną

Tyrimą finansavo kompanija „Unilever“ , o jį atliko septynių įvairių šalių universitetų mokslininkai. Tarp jų ir Davidas Gunnas, kuris savo interviu „The Sundy Times“ sakė:

„Kai mes tyrinėjome žmonių išvaizdą, kurie atrodo gerokai jaunesni nei iš tikrųjų, mus tiesiog pribloškė tai, kokios skirtingos jų lūpos. Juk lūpų formą nulemia genetika, tačiau ją nesunku pakeisti.“

 

Tyrimo rezultatai patvirtino esamą moters grožio etaloną. Mokslininkai išsiaiškino, kodėl Marilyn Monroe tiesiog vedė iš proto savo gerbėjus, ir kodėl milijonai vyrų neabejingi Scarlett Johansson patrauklumui. Todėl, kad tos moterys moka viliojamai papūsti lūpytes.

 

Metams bėgant lūpų forma keičiasi

Tyrinėtojų manymu, dauguma žmonių jaunystėje turi putnias lūpas, tačiau suėjus 30-40 metų, jų forma kiek pasikeičia. Mokslininkai ištyrinėjo 102 porų moterų-dvynių iš Olandijos ir 162 bričių lūpų formas. Paaiškėjo, kad tas moteris, kurių viršutinės ir apatinės lūpos „rožinė dalis“ – 3 milimetrų, o lūpų storis siekia 2,2 сentimetrus, galima laikyti turinčias putnias lūpas.