Baisiausios Kalėdos Lazdijuose

Diena.lt

 Veisiejuose, Lazdijų rajone sekmadienį Ančios ežere nuskendo, kaip spėjama, 11 metų R.P., 12-metis L.P. bei vieno iš mažamečių dėdė. Po kelių valandų po automobilio ratais žuvo, kaip manoma, nuskendusio vienuolikmečio motina.

Nelaimė įvyko apie 15 val. Apie ant ežero skęstančius vaikus Veisiejuose budėjusiems Lazdijų rajono policijos komisariato patruliams pirmieji pranešė vietos gyventojai.

 

„Gavome pranešimą, kad Ančios ežere skęsta vaikai. Iš karto susisiekėme su budėtojų dalimi, buvo iškviesti ugniagesiai, vėliau – narai iš Alytaus“, – sakė sekmadienį Veisiejų mieste patruliavęs Lazdijų rajono policijos komisariato pareigūnas Juozas Čitavičius.

 

Vieta, kur įlūžo ketveriukė, yra netoli veisiejiškio Eimanto Palačionio namų. Vyras sakė nuo ryto matęs suaugusįjį ir tris vaikus, kurie visą dieną zujo po ežero ledą.

„Buvau išvykęs iki darbovietės, kai paskambino žmona, kokia nelaimė atsitikusi ant ledo. Vietos gyventojas R.Pauliukonis, rizikuodamas savo gyvybe, prieš save dėdamas medines lentas prišliaužė iki eketės, kuri nuo kranto buvo apie šimto metrų atstumu. Vieną skęstantįjį – mažiausiąjį O.P. – vyrui pavyko ištraukti, kiti jau buvo panirę po ledu“, – pasakojo veisiejiškis.

 

Lazdijų rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio viršininkas Česlovas Paplauskas sekmadienio vakarą sakė, kad nė vienas iš spėjamų skenduolių kūnų nerastas, Alytaus
priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai gelbėjimo darbus atidėjo iki pirmadienio.

 

Medikai kol kas neleidžia apklausti išgelbėto O.P. – vaikas patyrė šoką, jam diagnozuotas bendras kūno atšalimas. Jis gydomas Lazdijų ligoninės reanimacijos palatoje, tačiau jo būklė yra stabili, pavojus gyvybei negresia.

 

Po kelių valandų pranešta apie dar vieną nelaimę. Kaip pranešė lrytas.lt, apie 23 val. trumpuoju pagalbos numeriu paskambinęs anonimas pareigūnams pranešė apie Veisiejuose, šalia poliklinikos, šalikelėje gulinčią negyvą moterį. Pirminiais duomenimis, moteris yra vieno iš sekmadienio dieną Ančios ežere nuskendusio berniuko – 11-mečio R.P. – motina.

 

Spėjama, kad ją galėjo partrenkti pro šalį pravažiuojantis nenustatytos markės automobilis.