"Mažeikiai" – geriausiai NKL besiginanti komanda

 Viskas prasideda nuo gynybos – gera gynyba yra vienas pagrindinių pergalės garantų. Šį posakį, kurį kartoja dauguma trenerių, galėtų pakartoti ir „Mažeikių” klubo žaidėjai ir treneris. Būtent geros gynybos dėka, „Mažeikiai” kopia į NKL turnyrinės lentelės viršų.

 

Šiame Nacionalinės krepšinio lygos (NKL – SmsCredit.lt) sezone sužaisti jau 14 turų, po kurių „Mažeikiai” žengia antroje turnyrinės lentelės pozicijoje. Per rungtynes „Mažeikiai” į savo krepšį vidutiniškai praleidžia vos po 66,9 taško bei užtikrinti lenkia antroje vietoje esančią „Erelita-KTU” komandą (71,8 tšk.).

 

Trečioje vietoje minimaliai nuo antrosios vietos atsiliekantis Klaipėdos „Naftos-Uni-Laivitės” klubas – vid. po 71,9 taško. Per keturiolika turų „Mažeikiai” į savo krepšį išviso praleido tik 937 taškus, kai visos likusios lygos ekipos jau yra pasiekusios keturženklį skaičių.

 

Puolime mažeikiškiai nėra tokie pastebimi. Per rungtynes į varžovų krepšį jie įmeta po 76,9 taško, o tai yra 8 vieta lygoje. Pagal pelnomus taškus lygoje pirmauja jau du kartus šį sezoną „Mažeikių” įveiktas Palangos „Naglis-Adakris”. Jis per rungtynes į varžovų krepšį įmeta 82,9 taško. Įdomu tai, kad per du susitikimus su „Mažeikiai” Palangos klubas įmesdavo viso labo tik 69 taškus. Mažeikių miesto komanda Palangai įmesdavo po 78,5 taško.

 

Nepaisant ne pačio geriausio „Mažeikių” puolimo, lygoje jie yra komanda, didžiausiais skirtumais švenčianti pergales. Per keturiolika turų „Mažeikiai” iškovojo 10 pergalių ir patyrė 4 pralaimėjimus bei turi geriausią lygoje 140 įmestų/praleistų taškų santyki. Tai reiškia, jog „Mažeikiai” rungtynes vidutiniškai laimi 10 taškų skirtumų. Antroje vietoje „Nafta-Uni-Laivitė” (9,64 tšk.), trečioje – „Meresta” (8,36 tšk.).

 

Jei kalbant vien apie laimėtas rungtynes, „Mažeikiai” savo dešimt pergalių iškovojo vidutiniškai 19,3 taškų skirtumu. Iš dešimt laimėtų susitikimų, „Mažeikiai” devynis laimėjo dviženkliu taškų skirtumu. Sunkiausiai „Mažeikiams” sekėsi išvykoje su „KK Akademija” kurią nugalėjo tik 7 taškų persvara.

 

Keturis pralaimėjimus „Mažeikiai” patyrė vidutiniškai 10,75 taškų skirtumu. Skaudžiausias pralaimėjimas buvo patirtas sezono pradžioje, namuose rungtyniaujant su Pasvalio komanda, „Mažeikiai” rungtynes pralaimėjo net 20 taškų skirtumu.