Telšiškis įtariamas pasisavinęs per milijoną litų

ATN.LT

 Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Telšių apskrities skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame Telšių bendrovės „G.“, teikiančios transporto ir statybų paslaugas bei užsiimančios prekyba nekilnojamuoju turtu, 28-erių metų direktorius D.V. įtariamas buhalterinės apskaitos dokumentų klastojimu ir sukčiavimu.

 

Ikiteisminio tyrimo metu išaiškinta, kad telšiškio vadovaujama bendrovė „G.“ su vienu komerciniu banku buvo sudariusi faktoringo sutartį. Nustatyta, kad 2008 m. rugsėjo–gruodžio mėnesiais pagal šią sutartį bendrovės direktorius D.V. bankui pateikdavo suklastotas PVM sąskaitas faktūras.

 

Dokumentuose buvo įrašyti melagingi duomenys apie neva suteiktas transporto paslaugas kitoms įmonėms, suklastoti tų įmonių atsakingų darbuotojų parašai ir antspaudai, o bankas bendrovei „G.“ pervesdavo 90 procentų faktoringo avanso. Įtariama, kad bendrovės „G.“ direktorius D. V. suklastojo 16-a tokių PVM sąskaitų faktūrų.

 

FNTT Telšių apskrities skyriaus pareigūnai išaiškino, kad pagal suklastotas PVM sąskaitas faktūras apgautas bankas į bendrovės „G.“ sąskaitą pervedė 1 003 132
Tai jau ne pirmas atvejis, kai FNTT Telšių apskrities skyriaus pareigūnai atskleidžia bendrovės „G“ vykdytas nusikalstamas veikas. Praėjusių metų gegužės mėnesį teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje bendrovė kaltinta neteisėta komercine veikla.

 

Tyrimo metu išaiškinta, kad 2007–2008 metais bendrovė, neturėdama licencijos verstis krovinių gabenimu, įvairioms įmonėms suteikė transportavimo paslaugų už daugiau nei 350 tūkstančių litų.

 

Šiuo metu FNTT Telšių apskrities skyriaus pareigūnai atlieka dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl šios bendrovės atliktų nekilnojamojo turto rekonstravimo darbų Palangoje ir Šventojoje. Įtariama, kad nesilaikydama nustatytos tvarkos, bendrovė „G.“ neteisingai deklaravo PVM, taip išvengdama sumokėti daugiau nei 640 tūkstančių litų šio mokesčio.

 

www.atn.lt