Sekmadienio receptas

 Kiaulienos kumpio kepsnys

Jums Reikės:

2 kg kiaulienos kumpio gabalo;

5-6 skilt. česnako;

aliejaus kepimui;

druskos, pipirų, kt. mėgstamų prieskonių (galima įdaryti dž. slyvomis, riešutais, žolelėmis, kt.);

3 didelių svogūnų;

sviesto;

400 g raudono vyno.

Gaminimas:

Mėsos gabalą pasūdome, ištriname prieskoniais, dedame įdarą, suformuojame kaip vyniotinį ir surišame virvele.

Įkaitiname keptuvę, įpilam šlakelį aliejaus, apkepam vyniotinį iš visų pusių. Išimame iš keptuvės ir „guldom” į karščiui atsparų troškintuvą (aš naudojau stiklinį troškintuvą su dangčiu, bet labai tiktų senovinis špižinis „britvonas”).

Į likusį keptuvėje aliejų dedam sviestelio ir pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Apkepame. Supilam raudoną vyną, pakaitinam ir supilam į trošintuvą. Šaunam į įkaitintą orkaitę (180 laips. C) ir „pamirštam” 3-3,5 valandoms.

Iškepusį vyniotinį išimam, nupjaustom virveles. Į padažą galima įdėti kelis šaukštus grietinės, išmaišyti.

Garnyrui labai tinka virtos bulvės su krapais.

 

Skanaus!

 

www.infomazeikiai.lt