Sekmadienio receptas
Kiaulienos kumpio kepsnys
Jums Reikės:
2 kg kiaulienos kumpio gabalo;
5-6 skilt. česnako;
aliejaus kepimui;
druskos, pipirų, kt. mėgstamų prieskonių (galima įdaryti dž. slyvomis, riešutais, žolelėmis, kt.);
3 didelių svogūnų;
sviesto;
400 g raudono vyno.
Gaminimas:
Mėsos gabalą pasūdome, ištriname prieskoniais, dedame įdarą, suformuojame kaip vyniotinį ir surišame virvele.
Įkaitiname keptuvę, įpilam šlakelį aliejaus, apkepam vyniotinį iš visų pusių. Išimame iš keptuvės ir „guldom” į karščiui atsparų troškintuvą (aš naudojau stiklinį troškintuvą su dangčiu, bet labai tiktų senovinis špižinis „britvonas”).
Į likusį keptuvėje aliejų dedam sviestelio ir pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Apkepame. Supilam raudoną vyną, pakaitinam ir supilam į trošintuvą. Šaunam į įkaitintą orkaitę (180 laips. C) ir „pamirštam” 3-3,5 valandoms.
Iškepusį vyniotinį išimam, nupjaustom virveles. Į padažą galima įdėti kelis šaukštus grietinės, išmaišyti.
Garnyrui labai tinka virtos bulvės su krapais.
Skanaus!
www.infomazeikiai.lt