Vakaro tema: Meilės esmė – sugebėti pamilti kito trūkumus

Alfa.lt

 

 

Ką reiškia mylėti? Turbūt į šį klausimą yra tiek atsakymų, kiek žmonių margame pasaulyje. Vienam mylėti, vadinasi, atiduoti, kitam – gauti, trečiam – ir viena, ir antra tuo pačiu metu, ketvirtam – rūpintis kitu, penktam – nesirūpinti ir taip be pabaigos… Iš tikrųjų visi šie pasakymai – vienodai teisingi, mat kiekvienas žmogus myli kitaip.

 

Suprasti ir atleisti – tiesiausias kelias į sutarimą su pačiu savimi

Rūpintis, atiduoti, aukotis – tie žodžiai gražiai skamba, tačiau ne jie svarbiausi, nes yra dar vienas dalykas, be kurio nei meilės, nei laimės nebus. Meilės esmė – sugebėti pamilti mylimo žmogaus trūkumus.

 

Sugebėjimas bent susitaikyti su savo išrinktojo trūkumais padės jums visiškai kitaip pažvelgti į gyvenimą, kartu visiškai kitaip klostysis ir jūsų tarpusavio santykiai. Apskritai sugebėjimas suprasti ir atleisti įvairias žmogaus ydas ar silpnybes – tiesiausias kelias į sutarimą su pačiu savimi ir į harmoningus santykius.
Žinoma, sugebėti susitaikyti, o juo labiau išmokti atleisti – sunku. Todėl ir mylėti nėra lengva.

 

Ten, kur nusivylimas, nėra vietos meilei

Pirmiausia reikėtų suprasti, kad nėra pasaulyje idealių žmonių. Juo labiau – vyrų. Nėra pasaulyje ir princų ant balto žirgo! Todėl, jei pavyktų įsikalti į galvą šią paprastą tiesą, paskui būtų daug lengviau. Norite būti laimingos ir mylimos, priimkite žmogų tokį, koks jis yra. Todėl nereikėtų kurti iliuzijų, nes anksčiau ar vėliau jos subyrės į šipulius, o paskui netoli ir iki nusivylimo! O ten, kur nusivylimas, nelieka vietos nei laimei, nei meilei.

 

Koks bebūtų gražus jūsų meilės romanas, vis tiek vieną kartą išauš diena ir jūs suprasite, kad mylimasis tiesiog negali ateiti į pasimatymą nepavėlavęs. Dar vėliau paaiškės, kad ir žvaigždės „nuskinti“ iš dangaus jis negali, kaip buvo žadėjęs. Ir nusivilkęs marškinius jis kabins ant kėdės atkaltės, o ne ant pakabos ir į spintą!

 

Kiekvienas žmogus – asmenybė ir savaip unikalus

Net jei jis daro tai, kas jums nepatinka ir lyg tyčia net nesiruošia atsisakyti savo įpročių, tai nereiškia, kad jis jūsų nemyli. Tačiau apeliuoti į jo meilę ir tokiu būdu bandyti jį perauklėti ar pakeisti – tuščias laiko gaišinimas. Todėl, jei žmogus pasikeistų pagal jūsų visus pageidavimus, jis taptų visai kitu žmogumi, labai mažai primenančiu tą, kurį jūs pamilote.

 

Kiekvienas žmogus – asmenybė ir savaip unikalus, todėl tai žinant ir vyro trūkumai ar ydos neturėtų piktinti. Geriau atidžiai pažvelgusios į savo mylimą žmogų paklauskite savęs: „Įdomu, o kuo ypatingas tas žmogus?“ Pasistenkite suprasti, kad jis toks – vienintelis ir nepakartojamas, ir jūs atrasite jame ne vieną gerą charakterio bruožą.

 

Žmogaus charakteris – tarsi kaleidoskopas su jam vienam būdingais pranašumais ir trūkumais. Žinodamos tai, jūs ir pačios nepastebėsite, kaip nebesielvartausite, kad jūsiškis blogesnis, o kažkurios geresnis, ir nebelyginsite jų mintyse. Todėl, kad suprasite, jog nebūna žmonių gerų ir blogų, gražių ir negražių, nes visi žmonės – skirtingi, todėl ir lyginti jų neverta. Žinokite, kad netekusios originalo, jūs niekados nerasite jo kopijos, kad ir kaip beieškotumėte.

 

Jei nedovanoja gėlių, dar nereiškia, kad jis – šykštus

Kaip keistai beskambėtų, bet reikėtų teigiamai žiūrėti į žmogaus trūkumus! Pavyzdžiui, jūsų vyras užuot po darbo stačia galva puolęs į namus, susitinka su draugais. Ar tai – blogai? Juk jam reikia pasėdėti su draugais, pakalbėti apie rimtus dalykus su „protingais“ žmonėmis, išgerti alaus ar dar ko nors stipresnio, pablevyzgoti apie moteris. Argi reikėtų dėl to ant jo pykti? Juk jums taip pat patinka susitikti su draugėmis, paplepėti, išgerti kavos, apkalbėti kitas drauges, lengva širdimi išleisti pinigus kosmetikai, kuriuos vyras buvo davęs maistui.

 

Jei vyras nedovanoja jums dovanų, gėlių, tai dar nereiškia, kad jis – šykštus. Gal tiesiog jo toks charakterio bruožas: „nemoka ir nežino“, kaip tai padaryti. Paklaustas tikriausiai jis pats nesugebėtų paaiškinti, kodėl taip elgiasi. Bet dėl to jis nenustojo mažiau mylėti jus. Tai – daug daugiau nei brangiai kainuojanti dovana ar gėlės.

 

Jus nervina, kad jis mėgsta skaniai ir sočiai pavalgyti, bet štai treniruoklių sales aplenkia iš tolo. Papietavo, ant minkštasuolio ir prie televizorius! Na ir kas?! O akis įsmeigia į televizorių dėl to, kad padeda jam atsipalaiduoti, kai to nepadeda moteris.

 

Vyrams „skiauterę“ nuima gailestis ir užuojauta

Beje, yra vienas būdas, kuris turėtų padėti jums pamilti visus vyro trūkumus. Tiesiog imkite gailėti jo. Taip, taip, gailėkite, užjauskite, supraskite ir pateisinkite. Ar mėginote kada nors įdėmiai pažiūrėti į kelių vyrų kompaniją? Štai vienas energingai gestikuliuodamas kalba užtikrintai ir kvatoja. Laikosi oriai, net provokuojamai.

 

Greičiausiai tuo metu jis jaučiasi labai patenkintas savimi, bet vos atidžiau su gailesčiu ar užuojauta pažvelgusi į jį, pamatysite, kad to „mačo“ neliks ir pėdsako. Todėl, kad širdies gilumoje ims galvoti, kodėl įsmeigėte žvilgsnį į jį? Ar dėl to, kad kažkaip ne taip elgiasi? Ar atrodo prastas vyras?

 

Ir tada tam vyrui, į kurį jūs įdėmiai žiūrite, kyla nerimas, kaip jis atrodo, kokį įspūdį jis daro jums, atsiranda nepasitikėjimas savimi, nors instinktyviai norės jums patikti ir išsiskirti iš kitų, šalia sėdinčių vyrų. Be to, jį tiesiog apima baimė vien pagalvojus apie seksą. Pats to nenorėdamas pasąmonėje pradeda vertinti savo seksualines galimybes.

 

Galvoja: jos – vidutinės ar mažiau nei vidutinės. Jei jūs žinotumėte, kiek kompleksų neduoda ramybės šiam, iš pažiūros patenkintam savimi vyrui. Užtat instinktyviai tikisi iš jūsų draugiško palaikymo ir supratimo.

 

Nereikalausite, sumažės ir trūkumų

Ko labiausiai reikia vyrui? Palaikymo ir supratimo. Juk jis nori, siekia, tiki, laukia ir viliasi to paties, kaip ir jūs. Todėl ir glauskitės prie jo, kad pajustų, jog suprantate jį ir esate pasiruošusios padėti. Kitaip tariant, leiskite suprasti savo mylimam žmogui, kad koks jis bebūtų, tačiau jis –nepakeičiamas. Argi jis to nevertas? Juk nepaisydama visų jo didelių ir vos matomų trūkumų, jūs pasirinkote būtent jį, nes jis vis tiek – geriausias iš visų kitų.

 

Vieną kartą pagailėjusios vyro, imsite ir suprasite, kokia tai netobula ir silpna būtybė. Ir nebereikalausite iš jo pernelyg daug. Kai nieko nesitikėsite, nelauksite ir nereikalausite, iš karto dvigubai „sumažės“ ir jo trūkumų. Tada neliks ir neišsipildžiusių iliuzijų, vien tik malonios staigmenos! O kai nebepastebėsite jo trūkumų, nebebus dėl ko nusivilti, nebeturėsite, prie ko ir kabinėtis.

 

Būkite truputėlį lengvabūdiškos. Suprantama, gerąja prasme. Lengvabūdiškumas padės jums nesustoti ties blogais jo įpročiais. Padės „nematyti“, atlaidžiai žiūrėti, nekreipti dėmesio. Jei jūs mylėsite vyrą tokį, koks jis yra – su visomis jo ydomis ir trūkumais, jie tarsi savaime išnyks.