Naujasis „Polo“ Europoje tapo metų automobiliu

Alfa.lt

 Naujasis „Volkswagen Polo“ tapo „Europos Metų automobiliu 2010“ (Car of the Year 2010). Metų automobilio konkurso komisija šį „Volkswagen“ modelį titulavo „numeriu vienas“. Tarptautinės komisijos sudėtyje – 59 nariai iš 23 Europos šalių.

„Naujasis „Polo“ demonstruoja vokiškos inžinerijos meistriškumą ir pačias moderniausias technologijas. Tuo pačiu metu tai šviežias, jaunatviškas ir kosmopolitiškas automobilis! Penktosios kartos „Polo“ buvo sukurtas tenkinant klientų lūkesčius be didelių kompromisų ieškojimo. Štai kodėl mums labai smagu matyti šiuo apdovanojimu įvertintas mūsų pastangas“, – kalbėjo „Volkswagen Group“ valdybos pirmininkas, profesorius Martinas Winterkornas.

 

Europos „Metų automobilio“ rinkimai yra vienas iš seniausių ir labiausiai gerbiamų apdovanojimų Europoje. Geriausias automobilis renkamas ir apdovanojimas kasmet, nuo 1964 metų. Paskutinį kartą „Volkswagen“ laimėjo 1992 metais, kai trečiosios kartos „Golf“ šventė pergalę tarp kitų aršiausių varžovų – „Opel Astra“ ir „Citroën ZX“.

 

Šių metų konkurse dalyvius vertino ir savo balsus atidavė 59 narių komisija iš 23 Europos šalių. Naujasis „Polo“, surinkęs 347 balus, pranoko antroje vietoje likusį „Toyota IQ“.

„Labiausiai mus sužavėjo „Polo“ protinga saugumo įranga ir pažangi jo variklių gama. „Volkswagen“ sugebėjo „Polo BlueMotion“ paversti ne tik labai ekonomišku automobiliu, bet ir prieinamu vartotojams“, – Madride įvykusioje apdovanojimų ceremonijoje pareiškė žiuri prezidentas Hakanas Matsonas.

„Polo“ šie metai ypatingi ir be Europos Metų automobilio konkurso. Jis jau buvo nominuotas „auto motor sport“ žurnale, kaip geriausias 2009 metų automobilis bei gavo „Grüne“ (Žaliojo) ir „Goldene Lenkrad“ (Auksinio vairo) apdovanojimus, įsteigtus „Springer Verlag“ leidėjo. Prieš kelias dienas „Polo“ atiteko ir „Auto Trophy“ prizas, kurį skyrė leidinys „Autozeitung“.

 

„ Polo BlueMotion“ versija pasižymi vos 3,3 litrų 100 km degalų sąnaudomis ir yra ekonomiškiausias ir draugiškiausias aplinkai penkiavietis automobilis pasaulyje.