Knygynas "Pegasas" pristato Jodi Picoult knygą "Gailestingumas"

 

 

Didelio populiarumo visame pasaulyje sulaukusio romano „Mano sesers globėjas” autorė Jodi Picoult kritikų ir skaitytojų labiausiai vertinama dėl sugebėjimo subtiliai atskleisti sudėtingus žmogaus jausmus, žmonių tarpusavio santykius. Knygoje „Gailestingumas” rašytoja dar kartą pereina plonu siūleliu tarp klaidos ir dramos, kuria meilės istoriją. Romano herojams tenka rasti pusiausvyrą tarp „duoti” ir „imti”, kurios reikalauja santuoka, atsakyti į sudėtingus klausimus: kada meilė peržengia moralinės pareigos ribą ir ką iš tikrųjų reiškia mylėti vienam kitą.

 

Vilokas – nedidelis Amerikos miestelis, kuriame idiliškai ir ramiai gyvena griežtų tradicijų besilaikanti škotų imigrantų bendruomenė. Jai vadovauja Kameronas Makdonaldas – išvaizdus, visų gerbiamas policijos viršininkas. Tačiau ramią miestelio ir Kamerono gyvenimo tėkmę vieną dieną sutrikdo du neprašyti įsibrovėliai – seniai pamirštas pusbrolis Džeimis, sunkvežimiuku atvežęs prie policijos nuovados savo mylimos žmonos Megės kūną, ir Mija – prieglobsčio ieškanti graži bastūnė, kurios visas turtas – katinas Kafka ir keli medeliai bonsai.

 

Floristė Alė, rami, protinga ir mylinti Kamerono žmona, pasiūlo pagalbą Džeimiui, prisipažinusiam, kad iš gailesčio nužudė savo nepagydomai sergančią žmoną, ir priima į darbą Miją.

 

Tačiau už gerus darbus baudžiama…

 

www.infomazeikiai.lt