Saugumui keliuose didinti – prevencinės policijos priemonės

 Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatymo (Žin., 2000, Nr. 92-2883; 2007, Nr. 128-5213) 10 straipsnio 9 dalyje reglamentuota, kad policija, užtikrindama eismo saugumą, be kitų uždavinių vykdo ir transporto priemonių techninės būklės kontrolę. Atsižvelgiant į tai, š. m. lapkričio 12-15 d. kartu su Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacija „Transeksta” šalies keliuose bus vykdomos prevencinės priemonės, skirtos transporto priemonių techninei būklei keliuose kontroliuoti.

 

Daugiausia dėmesio bus skiriama šiems techniniams reikalavimams, keliamiems kelių transporto priemonėms: padangoms, apšvietimui ir šviesos signalizacijai, stabdžiams, variklio išmetimo sistemai, stiklų šviesos laidumui ir t. t.

 

Siekiant dar kartą paskatinti eismo dalyvius rūpintis ne tik savo, bet ir kitų saugumu kelyje, š. m. lapkričio 13-20 d. organizuojamos prevencinės priemonės, kurių metu bus vykdoma sustiprinta transporto priemonių vairuotojų, keleivių saugos diržų ir vaikams skirtų specialių sėdynių naudojimo kontrolė.

 

www.infomazeikiai.lt