Šeštadienį Ukrinuose vyko kaimo bendruomenių susibūrimas

 

 Šeštadienio popietę Ukrinuose rinkosi aplinkinių kaimų Renavo, Sedos bei Žemalės bendruomenių aktyvistai. Čia, kultūros namuose vyko Mažeikių rajono kaimo bendruomenių susibūrimas ir projekto „Kalbėk su akmeniu“ pristatymas. Renginyje buvo atidaryta fotomenininko G. Januškos fotografijų paroda, kurioje užfiksuoti Ukrinuose gyvenusio ir kūrusio liaudies meistro, akmens skulptūros Lietuvoje pradininko Stepono Gailevičiausdarbai.

 

Taip pat buvo pristatytas informacinis stendas, esantis netoli kapinių, kuriame pateikta visa surinkta informacija apie šį iškilų menininką, aplankytas jo kapas.

 

Atvykę svečiai po projekto pristatymo „Kalbėk su akmeniu” buvo pakviesti kurti floristinių kilimų, kurių privalomas akcentas – akmuo. Linksmam šurmuly vykęs kūrybinis procesas į darbą įtraukė visus bendruomenės atstovus. Įvairiaspalviai floristiniai kilimai buvo apdovanoti Židikų seniūnės padėkos ir atminimo dovanomis.

 

 

 

Visą  Mažeikių rajono kaimo bendruomenių susibūrimą vėliau vainikavo draugiška vakaronė, kurios metu susirinkusius linksmino Ukrinų kaimo kapelos saviveiklininkai. 

 

www.infomazeikiai.lt