Konstitucijos egzaminą laikyti panoro tik trylika gyventojų

 

Spalio 24 d., šeštadienį, visoje šalyje vyko trečiasis Lietuvos Respublikos Konstitucijos egzaminas. Šiemet visoje šalyje nemažo populiarumo susilaukęs egzaminas Mažeikiuose ypatingu susidomėjimu nepasižymėjo. Konstitucijos žinias pasitikrinti panoro trylika gyventojų, tarp jų – vienas teisininkas.

 

Šiais metais Konstitucijos egzamino organizatoriai (Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga) parengė kitokią nei pernai egzamino vykdymo tvarką. Konstitucijos žinias pasitikrinti buvo kviečiami visi piliečiai, tačiau egzamino dalyviai buvo vertinami pagal naujas tikslines grupes. Iš egzaminą savivaldybėse laikiusių piliečių buvo renkami geriausiai Konstituciją žinantys gyventojai ir teisinį išsilavinimą turintys asmenys. Kiekvienai tikslinei grupei (gyventojams ir teisininkams) buvo sudaryti skirtingi testai.

 

Daugiausia balų Mažeikiuose surinko studentas bei radijo laidų vedėjas Mindaugas Dulinskas ir Vilniuje muzikos mokytoju dirbantis Paulius Andriuškevičius, kuris egzaminą laikė atvykęs į gimtąjį miestą aplankyti tėvų. Vyriškiai surinko vienodai balų, todėl abu dalyvaus ir lapkričio 28 d. Vilniuje vyksiančiame Konstitucijos egzamino antrajame etape.

 

Į antrąjį etapą vyks ir vienintelis egzaminą laikęs teisininkas – Mažeikių rajono apylinkės teisėjas Mindaugas Klemenis.

 

www.infomazeikiai.lt