Už vardinį kvietimą į pasaulio krepšinio čempionatą – pusė milijono eurų

Krepšinis.net

 

 

 

Vilčių, kad Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė ateinančių metų rudenį žais XVI pasaulio krepšinio čempionate Turkijoje – vis mažiau. Jau ir aukščiausi Lietuvos krepšinio vadovai pripažįsta, kad vargu ar verta tikėtis vardinio kvietimo, kuris, pasirodo, labai nepigiai kainuoja.

 

Ketvirtadienį į Marijampolę dalyvauti naujojo Lietuvos moterų krepšinio čempionato atidaryme atvykę Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas, jos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas bei Lietuvos teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas, susitikę su grupe krepšinio gerbėjų, sakė, kad galimybė dalyvauti pasaulio čempionate nemažai kainuoja, o, esant dabartinei finansinei padėčiai šalyje, vargu ar reikiama suma pinigų būtų surasta – rėmėjai pinigų neturi, o tikėtis iš valstybės – sunku.

 

„Aš suprantu, kad esame idealistai, labai norime, kad rinktinė žaistų Turkijoje, bet yra ir kita medalio pusė – pinigai. Vakar Mindaugas Balčiūnas Ženevoje ilgai kalbėjosi su FIBA World generaliniu sekretoriumi Patricku Baumannu, kuris patvirtino, jog į vieną iš keturių vardinių kvietimų dabar turima po penkis-šešis kandidatus, kurie yra pasiruošę už tą kvietimą sumokėti po vieną-pusantro milijono eurų.

 

Mums gal būtų padaryta nuolaida, P.Baumannas pažadėjo, kad kaina siektų pusę milijono eurų, bet ir tokia suma dabar yra labai didelė federacijai”, — sakė V.Garastas.