Kai iš paskos sekioja "draugas" pavydas…

 Pavydas – tarsi piktžolė. Jis išauga iš mažutės sėklelės ir iš pradžių atrodo visai nepavojingas. Tačiau su kiekviena prabėgusia diena jis vis labiau auga, kerojasi ir galiausiai taip apraizgo jūsų širdį, kad per jį nebesimato ten esančių gražių jausmų. Regis, vos per kelias savaites jis sugeba sugriauti viską, ką jūs kūrėte ir puoselėjote ne vienerius metus. Todėl vos pastebėję bent menkiausią pavydo daigelį savo širdyje, raukite jį su visom šaknim ir meskite kuo toliau nuo savęs.

 

Pats paprasčiausias pavydo naikinimo būdas yra kalbėjimas. Juk apie viską, kas jums neduoda ramybės, galite pasikalbėti su savo mylimu žmogumi. Jis(-i) tikrai labai dažnai sugebės nuginčyti jūsų susikurtą teoriją apie tai, kad jam(-ai) patinka kita(-s), kad jis(-i) vaikšto į slaptus pasimatymus, ar kad jis(-i) jūsų nebemyli. Nuoširdus pokalbis panaikins net pačias tamsiausias mintis ir abejones ir padės iš naujo suprasiti, kaip labai jūs esate mylimi.

 

Kitas labai paprastas pavydo naikinimo būdas yra buvimas drauge. Stenkitės su mylimuoju praleisti kuo daugiau laiko: vakarais lankykitės  kino teatruose, kavines, eikite į koncertus, savaitgaliais važiuokite į išvykas, drauge gaminkite pietus, žaiskite šachmatais, drybsokit vienas kito glėbyje… Taip ne tik kad daugiau laiko praleisite su mylimuoju, bet tuo pat metu ir turėsite dar daugiau galimybių parodyti, kokia jūs nuostabi.

 

Dar vienas vaistas, padedantis kovoti su pavydu, yra pasitikėjimas savimi. Jums tereikia pačiai save pamilti ir pamatyti, kad turite ne vieną dešimtį puikių savybių. Ir tik tuomet galėsite suprasti, kodėl jūsų brangiausiasis iš milijardo kitų moterų išsirinko būtent jus.
Jeigu anksčiau paminėti būdai nepadėjo išrauti pavydo iš jūsų širdies, tai išmėginkite dar vieną – apmąstymą.

 

Surenkite trumputę ekskursiją savo atminties vingiuose ir mėginkite atrasti bent vieną pagrįstą pavydo atvejį. Ko gero, po dešimties minučių įtempto galvojimo, visdar neturėsite nė vieno įrašo savo „pagrįsto pavydo sąraše“ ir suprasite, jog jis buvo visiškai nereikalingas.

 

Jei jums vis dar nepakanka, siūlome dar vieną – grožį. Jeigu prisimintumėte santykių su jūsų mylimuoju pradžią, tikrai atsimintumėte, kaip prieš kiekvieną pasimatymą sugebėdavote penkiolika kartų persirengti ir penkiskart pakeisti šukuoseną ar makiažą.

 

Ir visa tai būdavo tik dėl to, jog nodėdavote jam patikti (beje, tai kad jūs esate drauge, rodo puikius jūsų pastangų rezultatus). Todėl iš naujo pamėginkite šužavėti savo brangiausiąjį: puoškitės gražiom suknytėm, trumpučiais sijonėliais, gražiausiais raštais išmargintu apatiniu trikotažu, pakeiskite šukuoseną, pasidarykite gražų makiažą. O tada pavydui nebebus jokių dingsčių, nes mylimojo akys bus nukreiptos tik į jus ir nebeturės laiko ganytis po kitas.

 

Žinoma, kiekviena moteris yra skirtinga ir kiekvienai reikia atrasti būtent jai pritaikytą stebuklingą vaistą nuo pavydo. Aišku yra tik viena – pavydas, ne draugas. Vos jį pamatę nugręžkit galvas, o širdis pridenkit minkštučiais rudeniniais šalikais, kad žvarbus rudens vėjas nieku gyvu į jas neįpūstų mažos pavydo sėklos, per kelias savaites sugebančios išsikeroti iki neaprėpiamo dydžio.

 

Tad mylėkite, būkite mylimi, ir neleiskit, kad pavydas užgožtų pačius gražiausius jausmus pasaulyje!

 

www.infomazeikiai.lt