Naujas įrašantysis LG DVD įrenginys padės apsaugoti duomenis

Technologijos.lt

 

Pasaulinė optinių duomenų saugojimo įrenginių gamintoja „LG Electronics“ (LG) pristato naują, išorinį „Super Multi DVD Rewritable“ serijos modelį GP08LU10 su papildomomis saugumo funkcijomis. Šis įrenginys maksimaliai apsaugos įrašytus duomenis nuo nesankcionuoto priėjimo.

 

LG GP08LU10 įrenginyje naudojama USB 2.0 sąsaja, kuri suderinama su HLDS ir „Nero“ bendrovių sukurta „SecurDisc“ technologija. Ji aprūpina tiek profesionalius, tiek eilinius vartotojus priemonėmis, užtikrinančiomis patikimą duomenų apsaugą ir jų perdavimą.

 

Skirtingai nei kituose optiniuose duomenų saugojimo įrenginiuose, kur šifravimui naudojamas tik slaptažodis, GP08 serijos įrenginiai siūlo net penkis skirtingus įrašytų duomenų apsaugos būdus.

 

Tai apsauga slaptažodžiu, kai šifruojant įrašomus duomenis naudojamas slaptažodis, skaitmeniniu parašu, kuris leidžia patikrinti duomenų autentiškumą. Taip pat galimybė tikrinti duomenų vientisumą, užtikrinti jų patikimumą naudojant rezervinio saugojimo ir defektų valdymo sistemą, apsaugoti „SecurDisc“ įrašytus PDF dokumentus nuo kopijavimo.

 

Šį išorinį įrenginį galima prijungti prie kompiuterių su USB 2.0 jungtimis. Išskirtinė šio DVD įtaiso ypatybė – mažas svoris ir jam nereikia papildomo maitinimo šaltinio. Elektra jam tiekiama USB kabeliu iš asmeninio kompiuterio.

 

Jungiant prie kai kurių nešiojamųjų kompiuterių, gali tekti įrenginį jungti iš karto į du USB lizdus, kad būtų užtikrintas kokybiškas CD, DVD diskų įrašas. GP08 LU10 modelyje taip pat įdiegta spausdinimo ant disko technologija „LightScribe“. Lietuvoje jau galima šiuos įrenginius įsigyti už maždaug 293 litus.

 

www.technologijos.lt