Telšiuose — sukirmiję saldainiai iš Ukrainos

ATN.LT

 

Telšių apskrities valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė prekiauti sukirmijusiais saldainiais su riešutais „Babuškiny skazki” iš Ukrainos. Visa aruodiniais kenkėjais užkrėsta šių saldainių siunta bus sunaikinta. Apie sukirmijusius saldainius su riešutais, parduodamus R.Chorūno firmos parduotuvėje Telšiuose, Telšių apskrities VMVT informavo pirkėjas.

 

Maisto produktų inspektoriai operatyviai patikrino šią parduotuvę ir nustatė, kad saldainiuose su riešutais „Babuškiny skazki” yra vizualiai matomų aruodinių kenkėjų vikšrų. Įtariama, kad tai kakavinio ugniuko vikšrai. Pardavėjui nedelsiant uždrausta šiuos saldainius parduoti ir nurodyta juos saugiai sunaikinti.

 

Patikrinimo metu nustatyta, kad neužtikrinamos tinkamos saldainių su riešutais „Babuškiny skazki” laikymo sąlygos, maisto produktų inspektoriams pateikti ne visi saldainių atsekamumą įrodantys dokumentai. Remiantis tikrinimo metu pateiktais dokumentais, saldainius parduotuvė įsigijo iš Klaipėdoje registruotos didmeninės prekybos įmonės.

 

Telšių apskrities VMVT nedelsiant kreipėsi į Klaipėdos miesto VMVT, kad ši patikrintų didmeninės prekybos įmonę bei nustatytų nekokybiškų saldainių su riešutais „Babuškiny skazki” tinkamumo vartoti terminą.

 

Klaipėdos miesto VMVT maisto produktų inspektoriai patikrino didmeninės prekybos įmonę, tačiau pažeidimų nenustatė. Remiantis šioje įmonėje atliekama apskaita, nustatyta, kad paskutinė šių saldainių su riešutais siunta parduotuvei Telšiuose pristatyta balandžio 22-ąją, o jos tinkamumo vartoti terminas baigėsi birželio 8-ąją.

 

Pasak Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pranešimo, dėl šių maisto saugos reikalavimų pažeidimų parduotuvės atsakingam darbuotojui skirta administracinė bauda, įmonė priskirta didesnės rizikos maisto tvarkymo subjektų grupei, todėl ši įmonė metus laiko bus tikrinama dažniau.

 

www.atn.lt