Lietuva-Bulgarija: pasaulio lažybų bedrovės prognozuoja mūsiškių pergalę

Valstietis.lt

 

Europos vyrų krepšinio čempionate Lenkijoje trečiadienio vakarą, 22.15 val., vyks lemiamas Lietuvos rinktinės susitikimas su Bulgarijos ekipa. Lietuvos komanda, jau pralaimėjusi Turkijos ir Lenkijos rinktinėms, šįvakar stos į žūtbūtinį mūšį dėl išlikimo, todėl mūsų ekipos strategas Ramūnas Butautas teigė, kad reiks kautis, kol yra bent menkiausias šansas.

 

Bulgarijos rinktinės vyriausias treneris Pini Gershonas, kalbėdamas su žiniasklaida, teigė, lemiamose grupės rungtynėse bulgarai neturės ko prarasti, o pralaimėjimas Lietuvos rinktinei taptų šios šalies krepšinio tragedija, praneša naujienų portalas Krepsinis.net.

 

„Jei būtumėte prieš turnyrą paklausę, ar galime įveikti Lietuvą, būčiau atsakęs – ne. Dabar situacija yra šiek tiek kita. Sporte viskas įmanoma, todėl kol turime bent menkiausią galimybę, mes ja tikime”, – apie lemiamą čempionato dvikovą kalbėjo P.Gershonas.

 

Pasiteiravus, ar tai bus gyvybės ir mirties klausimas abiem komandoms, treneris tikino, jog bulgarai neturi ko prarasti: „Kaip jau sakiau, jei būtumėte paklausė prieš turnyrą, teigčiau, kad Lietuva yra grupės favoritė ir turi įveikti visus. Šios rungtynės mums reikš galimybę, lietuviams – mirtį. Mes galime pabandyti tai padaryti, tačiau jei lietuviai pralaimės, tai bus jų tragedija. Jūs žinote, kas yra krepšinis Lietuvoje”.

 

Treneris tikino, kad nėra nusivylęs savo komandos pasirodymu: „Žinote, kai nieko nesitiki, tai ir nebūni nusivylęs. Jei turėtume bent vieną Europos taurės turnyre rungtyniaujantį krepšininką, jau nekalbu apie Eurolygą, gal tada būtų kitaip. Kai komandos branduolį sudaro „Levski” komandai žaidėjai, tai tikriausiai patys suprantate, kokie gali būti lūkesčiai”.

 

Bulgarijos rinktinės įžaidėjas Earlas Rowlandas įsitikinęs, kad jų ekipai dar ne viskas prarasta. „Vaikinai tikrai nepasiduos. Bus sunku, tačiau mes pasirengę kautis. Viskas įmanoma”, – kalbėdamas apie lemiamas Europos čempionato D grupės rungtynes prieš Lietuvos komandą teigė E.Rowlandas.

Natūralizuotas amerikietis tikino esąs nustebintas tokio prasto Lietuvos rinktinės pasirodymo: „Taip, esu nustebęs. Lietuva yra tikrai gera komanda, tačiau krepšinyje kartais taip nutinka. Kartais gerai sužaidžia vieni, kartais – kiti”.

 

Gynėjas tikino, kad dvikovoje prieš Lietuvos komandą bulgarai nejaus psichologinio spaudimo: „Spaudimo mes nejautėme ir pirmose dvejose rungtynėse. Šį kartą bus tas pats”.

 

Pirmadienį lietuviai rezultatu 76:84 pralaimėjo prieš Turkijos ekipą, o antradienį 75:86 nusileido Lenkijos komandai. Tačiau nepaisant nesėkmėmis pažymėto Lietuvos rinktinės starto ir antrųjų rungtynių čempionate, pasaulio lažybų bendrovės beveik garantuoja, kad šįvakar pergalę iškovos būtent mūsiškiai. Maža to, jie tai turėtų padaryti be didesnio vargo, praneša naujienų portalas Balsas.lt.

 

Pasak lošybininkų, Lietuvos rinktinės galimybės įveikti bulgarus yra net 95 procentai, koeficientas 1,05. Tuo tarpu Bulgarijos triumfui skiriami tik 10 procentų, koeficientas 10.

 

Prognozuojama, kad R.Butauto vadovaujama ekipa trečiadienio vakarą sužais rezultatyvias ir sėkmingas rungtynes bei sudoros bulgarus ne mažesniu nei 16-os taškų skirtumu – 90:74.