„Nokia 5230“ – nebrangus telefonas lietimui jautriu ekranu

Technologijos.lt

 

Naujasis Delis ir Espoo – Mobiliųjų telefonų gamintoja „Nokia” išleis naują telefoną su lietimui jautriu ekranu – „Nokia 5230”. Nebrangus modelis pritaikytas vartotojams, kurie mobilųjį įrenginį naudoja kaip pagrindinį prietaisą klausytis muzikos, fotografuoti ar filmuoti bei dalintis gyvenimo akimirkomis su draugais per internetą.

 

Naujojo „Nokia 5230” turėtojai galės iš „Ovi“ portalo tiesiogiai į telefoną parsisiųsti įvairių programų, žaidimų, vaizdų ar gauti kitų paslaugų. Šalia šių sprendimų įdiegta AGPS navigacija su naujausia „Ovi Maps“ programinės įrangos versija. Tikslūs vietovių žemėlapiai padės susiorientuoti erdvėje keliaujant ir pėsčiomis, ir automobiliu. Programoje taip pat įrašyti trimačiai objektų vaizdai iš daugiau nei 200 pasaulio miestų, tarp kurių yra ir Vilnius.

 

„Tikime, kad išsiskirdamas konkurencinga apie 500 litų siekiančia kaina „Nokia 5230” modelis bus geriausias pasiūlymas daugeliui vartotojų, kurie trokšta turėti telefoną, pritaikytą muzikai ir pramogoms, turintį patogų priėjimą prie socialinių tinklų „Facebook“ ar „MySpace“, navigaciją, padedančią greitai nukeliauti į vyksmo vietą. Be to, galima pasirinkti labai daug šio modelio spalvų“, – sakė „Nokia“ kompanijos viceprezidentė Jo Harlow.

 

Telefone atverti „Ovi Store“ mobiliojo turinio parduotuvę labai paprasta. Patekus į ją tiesiai iš darbastalio galima iškart parsisiųsti mobiliųjų programų ir žaidimų tuo būdu ne tik praplėsti telefono galimybes, bet ir jį suasmeninti. Naujos programos, žaidimai, vaizdo įrašai ir kitas turinys nuolat talpinamas į „Ovi Store“ parduotuvę, kuri šiuo metu gali būti pasiekiama iš 75 „Nokia“ mobiliųjų telefonų modelių vartotojams iš 180 pasaulio valstybių.

 

„Nokia 5230” įrenginyje yra patogiai valdomas muzikos grotuvas, telefonu muzikos be sustojimo galima klausytis 33 valandas. Ausinės prie telefono jungiamos standartine 3,5 mm AV jungtimi. „Nokia 5230” turi medijos juostą (angl. media bar), kuri atsiveria spustelėjus specialų klavišą. Iš šios juostos galima greitai pasiekti mėgstamas programas ar pramogas, tokias kaip muziką, nuotraukas, vaizdo įrašų portalą „YouTube“ ar „Ovi Share“.

 

Į telefone esančią patobulintą kontaktų juostą (angl. contacts bar) galima įtraukti 20 artimiausių draugų ir matyti bendravimo su jais istoriją – el. laiškus, skambučių laikus, nuotraukas ar atnaujinimus iš socialinių tinklų. „Nokia 5230” modelis pardavime turėtų pasirodyti šių metų pabaigoje.

 

www.technologijos.lt