Lietuvos rinktinė dar ieško savojo žaidimo

Valstietis.lt

 

Vienas geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkų, treneris Modestas Paulauskas mato nemažai spragų šalies rinktinės žaidime. Tačiau buvęs žalgirietis neskuba nurašyti savojo žaidimo braižo dar tebeieškančios komandos. Krepšinio specialisto įsitikinimu, iki Lenkijoje vyksiančio Europos čempionato likusių dviejų savaičių pakaks krepšininkams atrasti savo žaidimą ir sustiprinti tarpusavio supratimą aikštelėje.

 

M.Paulauskas mano, kad pasiruošimo čempionatui etape nereikėtų sureikšminti skaudaus pralaimėjimo ispanams (74:100) ar įtikinamos pergalės prieš Rusiją (78:61) Akropolio turnyre. „Žalgirio” veteranas tiki, kad Lietuvos rinktinei ne tik pavyks patekti tarp penkių geriausių Europos čempionato komandų, bet ir pakovoti dėl medalių.

 

– Beviltiškai pralaimėję ispanams, lietuviai įtikinamai nugalėjo Rusijos rinktinę. Ar tai reiškia, kad mūsų komanda padarė reikiamas išvadas po mačo su ispanais, ar tiesiog ši Rusijos ekipa nėra tokia stipri?

– Nenorėčiau nuvertinti Rusijos komandos. Joje yra puikių žaidėjų. Matosi, kad komanda dar tik pakeliui į savo sportinės formos piką. Lietuvos komandos pralaimėjimas Ispanijai ir įveikta Rusijos rinktinė rodo, kad ekipos kol kas yra eksperimentų ir savojo žaidimo paieškų fazėje. Mūsų komanda dar neturi tvirtos sudėties, startinio penketo, smogiamosios jėgos. Dar neišrinktas dvyliktukas.

 

Esame savojo žaidimo paieškos fazėje, todėl negalima lietuvių smerkti dėl pralaimėjimo ispanams. Tačiau negalima ir perdaug džiaugtis laimėjimu prieš rusus. Aišku kažkoks šviesulys jau yra. Tačiau žaidimas per dvi dienas negali visiškai pasikeisti. Gerai, kad padidėjo dėmesys gynybai – ispanams leidome įmesti 100 taškų, rusams – žymiai mažiau. Gerai, kad vyrai pradeda suprasti, jog nuo gynybos reikia pradėti daryti viską. Kai gynyba gera, ir puolimas visai kitoks.

 

– Pasiruošimo Europos čempionatui cikle jau sužaidėme šešias draugiškas rungtynes – du kart pralaimėjome, keturis laimėjome. Kokios šios komandos stipriosios ir silpnosios pusės?

– Dar sunku pasakyti, nes dauguma krepšininkų dar nėra suradę savojo žaidimo. Net ir mūsų lyderis Linas Kleiza „siūbuoja”. Pirmas dvi rungtynes su latviais jis sužaidė puikiai, o kitus mačus jau neblizgėjo. Nors žaidėjai dar nėra pasiekę savo žaidimo piko, dvi savaitės yra pakankamai laiko tai padaryti.

 

– Krepšinio specialistai teigia, kad dabartinės Lietuvos rinktinės silpnoji vieta – įžaidėjas. Ar jūs sutinkate su tokia nuomone?

– Šioje pozicijoje esame nepalyginamai silpnesni negu buvome anksčiau. Rungtynės su ispanais parodė, kad aktyvi gynyba nutraukia ryšį tarp įžaidėjo ir puolėjų. Tai labai svarbus momentas. Priešininkai visada sieks atkirsti mūsų antrą liniją nuo priekinės linijos. Tačiau komanda yra pajėgi išspręsti savo problemas ir ne tik patekti tarp penkių stipriausių čempionato komandų, bet ir pakovoti dėl medalių.

 

– Kuris žaidėjas, jūsų nuomone, taps tuo tryliktuoju, kuriam teks praleisti Europos čempionatą?

– Nenoriu spėlioti ir tapti tuo bloguoju pranašu.