„Mažeikiai“ – „Lietava“ varžybų intriga… ar bus intriga?

 

 

Šeštadienį Lietuvos stadionuose vyks LFF I lygos pirmenybių 19 turo varžybos, kuriose svarbiausias klausimas yra, kas užsitvirtins trečiąją turnyrinės lentelės vietą. Dėl jos kovoja Kėdainių „Nevėžis“, savo aikštėje priimsiantis vienus autsaiderių Klaipėdos „Glestum“, ir „Mažeikiai“ bandysiantys įrodyti pranašumą prieš silpniausią lygos komandą – Jonavos „Lietavą“. Dabar Mažeikių ir Kėdainių ekipas skiria vos vienas taškas (22 prieš 21), o aukščiau žengia kėdainiškiai.

 

„Mažeikiai“ svečiams atsirevanšuoti turi už ką:  jie tapo vienintele komanda lygoje pralaimėjusi jonaviškiams šiame sezone.

Gausiausiai pastaruoju metu I lygoje lankomas Mažeikių centrinis stadionas šeštadienį 15 val. laukia atvykstant 7-ąją vietą čempionate užimančių Jonavos futbolininkų. O „Mažeikiai“ svečiams atsirevanšuoti turi už ką. Nepaisant to, kad pirmojo rato varžybose mažeikiškiai „pakrovė“ „Lietavai“ 5:2, tačiau „Mažeikiai“ tapo vienintele komanda lygoje pralaimėjusi jonaviškiams šiame sezone.

 

Tai vyko birželio 23 d. Tada „Lietavai“ pergalei užteko įmušti vos vieną įvartį – 1:0.

Vis dėlto tuo metu „Mažeikius“ slėgė trumpalaikis nuosmukis, o sezono vidurvasario pertrauka sustatė viską į savo vėžes. Ir jeigu ne tas LFF taurės varžybų pralaimėjimas Plikių „Sakuonai“, galėtume laikyti, kad antroji sezono dalis klostosi dar sėkmingiau, negu pradžia, kur taškai byrėjo, gal ir dėl mažeikiškių neįvertinimo.

 

Trečiajame rate „Mažeikiai“ demonstruoja solidų žaidimą: dvi pergalės ir vienos lygiosios. Žinoma, padeda ir nuolatinės namų tribūnos, kuriose aistruolių susirenka daugiau negu kai kuriuose A lygos stadionuose. Dėl to šeštadienio varžybų intriga bus ne bet kas, o tai, ar apskritai susiformuos intriga. „Lietavos“ sąskaitoje šiame sezone vos 4 taškai, o šio mėnesio varžybos „prapiltos“ nuo 1 iki 3 įvarčių skirtumu.

 

Nepaisant pralaimėjimų, „Lietava“ vis vien sugeba nuolat pasižymėti. Todėl mano rungtynių prognozė yra 4:1 „Mažeikių“ naudai.